Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την τρίτη γενιά του Jazz

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για την τρίτη γενιά του Jazz

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την τρίτη γενιά του Jazz

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το καλοκαίρι θα αφιχθεί στη Γηραιά Ήπειρο το νέο σουπερμίνι της Honda, το οποίο αποκαλύπτεται με το ευρωπαϊκό του… κοστούμι στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Με δυνατό όπλο – όπως πάντα – τους πλούσιους χώρους και τη δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού, το νέο Jazz βασίζεται στη νέα B-segment πλατφόρμα της ιαπωνικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στο Jazz κάνει την εμφάνισή του ο νέος 1.3 βενζινοκινητήρας, της οικογένειας Earth Dreams Technology. Ο μικρός i-VTEC αποδίδει 102 PS στις 6.000 rpm και συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο είτε με ημιαυτόματο CVT. Οι μηχανικοί της Honda επενέβησαν στην ανάρτηση, με στόχο να χαρίσουν στο Jazz καλύτερη ποιότητα κύλισης και πιο άμεση ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού.

Το αυτοκίνητο είναι κατά 95 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του και έχει αυξημένο μεταξόνιο κατά 30 mm. Ο χώρος αποσκευών μεγάλωσε και άλλο, φθάνοντας πλέον τα 354 lt. και είναι ανταγωνιστικός ακόμη και σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Αν μάλιστα αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, τότε αποκαλύπτεται χώρος για μικρή… μετακόμιση (884 lt).

Advertisement
Advertisement

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφαλείας παραπέμπει σε μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα, όπως αποδεικνύει το στάνταρ City-Brake Active, το σύστημα πολυμέσων Honda Connect, τα συστήματα ειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας ή επικείμενης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα κ.α.