Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ημέρα χαμηλών τόνων για Ricciardo και Red Bull

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ημέρα χαμηλών τόνων για Ricciardo και Red Bull

FORMULA 1

Ημέρα χαμηλών τόνων για Ricciardo και Red Bull

FORMULA 1

Μπορεί στην προτελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης η Mercedes να «πυροβολούσε» με τη μαλακή γόμα ελαστικών και οι Williams, Ferrari να ακολουθούν με την πολύ μαλακή, όμως οι «ταύροι» ακολούθησαν εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο Daniel Ricciardo συμπλήρωσε 128 γύρους στην πίστα της Βαρκελώνης, με την καλύτερη του επίδοση στο 1.25.742. Αυτή μπορεί να τον κράτησε στην ουρά της κατάταξης, αλλά ήρθε χρησιμοποιώντας μόνο τη σκληρή και κυρίως τη μέση γόμα ελαστικών. Η Red Bull Racing είχε πρόγραμμα επικεντρωμένο σε μεγάλες αποστάσεις και προσομοιώσεις αγώνας, το οποίο ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα.

«Υπάρχουν πολλά θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή τη μέρα. Κάναμε πολλούς γύρους και καλύψαμε όλο το πρόγραμμά μας. Οι περισσότερες ομάδες κυνήγησαν την απόδοση σήμερα αλλά εμείς επικεντρωθήκαμε σε αυτό που εμείς θέλαμε να κάνουμε και δεν χρησιμοποιήσαμε την μαλακή ή την πολύ μαλακή γόμα, ούτε κάναμε γύρους με άδειο το ρεζερβουάρ. Στις μεγάλες αποστάσεις είχαμε καλό ρυθμό και οι σχεδόν 130 γύροι που συμπληρώσαμε δείχνουν πως έχουμε πετύχει καλά επίπεδα αξιοπιστίας», είπε ο Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα στη Βαρκελώνη.