Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Ανανέωση για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Εδώ και μερικές ημέρες έχει ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Η σύντομη διακοπή στη λειτουργία του όμως, έγινε για καλό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αιτία ήταν η ανανέωση και αναδιάταξη της συλλογής στολιδιών της αυτοκίνησης που μπορείτε και εσείς να θαυμάσετε από κοντά. Το νέο πλάνο, υπάρχει διαχωρισμός των επτά πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα με έμφαση στα προπολεμικά και τα πρώτα μεταπολεμικά αυτοκίνητα.

Ανάμεσά τους βρίσκονται μοντέλα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Μουσείο, όπως δύο από τα περίφημα οκτακύλινδρα Allard, ένα μοναδικό αλουμινένιο Jowett Jupiter κατασκευής του Abbot, μία από τις πρώτες Jaguar XK120, ένα σπάνιο Diatto των αρχών του προηγούμενου αιώνα, «αδερφό» αυτοκίνητο των Bugatti, ένα Bond Equipe G.T. (σ.σ. το μικρής παραγωγής Βρετανικό αυτοκίνητο που εισήχθη στην Ελλάδα αμέσως μετά την πρώτη ταινία του James Bond), ένα σπορ Triumph TR5 P.I. και ένα ταπεινό SIMCA 8 σε άριστη αυθεντική κατάσταση παρά τα 65 του χρόνια!

Advertisement
Advertisement

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου φιλοξενεί επίσης την μόνιμη πια συλλογή «Made by Hellas» και μέχρι το τέλος Μαρτίου τα…. «100 χρόνια Maserati» με τα φημισμένα Ιταλικά μοντέλα, να μοιράζονται έναν ολόκληρο όροφο με τα «συγγενικά» τους Ferrari.

Τέσσερις μηχανές του χρόνου που προβάλλουν συνεχώς ισάριθμες ιστορικές ταινίες μικρού μήκους, ο προσομοιωτής της Formula 1 και η τετραώροφη σπείρα με την ιστορία του αυτοκινήτου μέσα από την ιστορία του τροχού (που είναι ανοικτή συνεχώς στο κοινό και χωρίς εισιτήριο), συμπληρώνουν μία μοναδική ιστορική διαδρομή για το αυτοκίνητο!

Advertisement

Τέλος, συνεχίζονται τα μαθήματα οδικής ασφάλειας και οι ξεναγήσεις, απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς, επιχειρήσεις και οργανωμένες ομάδες.

Advertisement