Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η Maserati Alfieri (vid)

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η Maserati Alfieri (vid)

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η Maserati Alfieri (vid)

ΝΕΑ

Σε βίντεο που ανέβασε χθες η Μaserati, ανακοινώνεται και επίσημα η προετοιμασία της Alfieri παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Ήταν κοινό μυστικό στη Μόντενα από καιρό ότι η Alfieri θα μπει στην παραγωγή. Από τον περασμένο Μάρτιο που παρουσιάστηκε η πρωτότυπη Alfieri στην έκθεση της Γενεύης, η ενθουσιώδης αντίδραση δημοσιογράφων και κοινού, ώθησε τον Harald Wester να παρασυρθεί και να δηλώσει ότι το πρωτότυπο θα έρθει σύντομα στην παραγωγή.

Σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες μάλιστα, όταν ο Marchionne άκουσε το Γερμανό διευθυντή της Maserati (και της Alfa Romeo) να το δηλώνει αυτό στο Palexpo, κάποιος τον άκουσε να του λέει: «τώρα που το ανακοίνωσες, να δούμε πού θα βρεις τα χρήματα να τη φτιάξεις!».

Advertisement
Advertisement

Στο βίντεο που ανέβηκε χθες στο κανάλι youtube της Maserati, ο επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου FCA, Lorenzo Ramaciotti, μιλάει για την Alfieri παραγωγής. Το βίντεο του βετεράνου πρώην διευθυντή του Pininfarina δεν είναι μάλιστα καινούριο αλλά από τον περασμένο Ιούνιο, όταν εγκαινιάστηκε η έκθεση Maserati 100 στο φουτουριστικό μουσείο Ferrari στη Μόντενα. Όπως λέει ο Ramaciotti, «τώρα όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να παρουσιάσουμε ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο και πιο σύντομα».

Πότε αναμένεται να παρουσιαστεί η Alfieri; Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το 2+2 θέσεων κουπέ, θα πρέπει να είναι έτοιμο στα τέλη του 2016. Μάλιστα, με δεδομένο το ότι προηγείται χρονικά η ανάπτυξη της Levante – του πρώτου SUV Maserati, που αναμένεται να παρουσιαστεί σε ένα χρόνο από σήμερα στην έκθεση του Ντιτρόιτ) – επικρατεί ήδη σχεδιαστικός πυρετός ανάμεσα στη Μόντενα και στο Τορίνο. Δύο μοντέλα σε ένα χρόνο θεωρείται άθλος για οποιοδήποτε κατασκευαστή, πόσο μάλλον για το μικρό ιταλικό εργοστάσιο.

Δείτε εδώ το βίντεο που αναφέρεται στο ιστορικό υπόβαθρο της Alfieri, στο οποίο πρωταγωνιστεί και ένας ιστορικός μηχανικός της Maserati, ο Ermanno Cozza, ένας άνθρωπος που επί 60 χρόνια βρίσκεται κοντά στην ιταλική μάρκα και παραμένει πρεσβευτής της από την εποχή που συνταξιοδοτήθηκε.

Advertisement

Να θυμήσουμε ότι η Alfieri είναι εμπνευσμένη σχεδιαστικά στην πανέμορφη A6GCS Pininfarina του 1954, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα ως η «Maserati του αιώνα». Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με τη σπάνια, κόκκινη καλλονή που ανήκει στη συλλογή της οικογένειας Panini και την οποία μπορείτε να δείτε από κοντά στη φάρμα της στη Μόντενα.

Τέλος ξαναδείτε εδώ το βίντεο από την προετοιμασία του πρωτότυπου Alfieri αλλά και τη συνέντευξη του Έλληνα σχεδιαστή Αλέξανδρου Λιώκη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες (φωτιστικά σώματα, εξατμίσεις κτλ.) του πανέμορφου σχεδίου.

Advertisement