Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα μοντέλα της Seat για το 2015

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα μοντέλα της Seat για το 2015

ΝΕΑ

Τα νέα μοντέλα της Seat για το 2015

ΝΕΑ

Σημαντικές αφίξεις έχει προγραμματίσει η Τεχνοκάρ ΑΒΕΕ για τη γκάμα της Seat. Θεωρείται δεδομένο ότι μέσα στο νέο έτος θα έρθουν στην ελληνική αγορά δύο νέα μοντέλα. Πρόκειται για το Leon ST X-Perience, την crossover εκδοχή του μικρομεσαίου station wagon, και το ανανεωμένο Ibiza.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Σύμφωνα με την πρόσφατη πληροφόρησή μας, το Leon ST X-Perience θα έρθει στη χώρα μας τον Μάρτιο. Τις δυνατότητες κίνησης μακριά από την άσφαλτο προσφέρουν η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (κατά 1,5 cm) και η τετρακίνηση 4Drive. Το σύστημα 4×4 της Seat περιλαμβάνει πολύδισκο συμπλέκτη Haldex και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, συνδυασμός που εξασφαλίζει αυξημένη πρόσφυση σε δύσκολες επιφάνειες, όπως το χιόνι και ο πάγος.

Το Leon ST X-Perience είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες diesel TDI (1.6 με 110 PS, 2.0 με 150 PS, 2.0 με 184 PS) και έναν βενζίνης TSI (1.8 με 180 PS). Ο 1.6 diesel με τα 110 PS εμφανίζει μεικτή κατανάλωση 4,7 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 122 g/km. Προσφέρει στο ST X-Perience επιτάχυνση 0-100 σε 11,6 sec και τελική ταχύτητα 187 km/h. Ο 1.8 TSI συνδυάζεται στάνταρ με το 6τάχυτο DSG (όπως και ο 2λιτρος TDI απόδοσης 184 PS) και καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 6,5 lt/100 km (150 g/km). Η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί 7,2 sec και η τελική αγγίζει τα 221 km/h.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με το απλό Leon ST, το crossover μοντέλο ξεχωρίζει οπτικά χάρη στις ποδιές εμπρός και πίσω, τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στην καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζει η παρουσία δέρματος σουέτ στα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών, ενώ το λογότυπο «X-P» εμφανίζεται στο τιμόνι.

Το φθινόπωρο αναμένεται στις εκθέσεις της Seat το ανανεωμένο Ibiza. Πέρα από τις σχεδιαστικές επεμβάσεις (σε φώτα, προφυλακτήρες και εσωτερικό), το σουπερμίνι θα εφοδιάζεται με τις νέες εκδόσεις των κινητήρων TSI και TDI, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. Πιο πλούσιος θα είναι ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης, ενώ λίγους μήνες αργότερα η ανανέωση θα επεκταθεί και στις sport εκδόσεις, FR και Cupra.