Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζει τον αντίπαλο του C4 Cactus

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault ετοιμάζει τον αντίπαλο του C4 Cactus

ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζει τον αντίπαλο του C4 Cactus

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία δουλεύει πάνω σε ένα νέο concept car με την ονομασία Value Up το οποίο θα βασίζεται σε plug-in υβριδική διάταξη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Η Renault είναι μια από τις εταιρίες που έχουν υιοθετήσει εδώ και καιρό το περίφημο downsizing (θυμηθείτε τον τρικύλινδρο 900άρη και τον εξαιρετικό ντίζελ 1.500άρη που χρησιμοποιεί και η Mercedes-Benz), ενώ παρακολουθεί στενά την ηλεκτροκίνηση. Εν όψει των αυστηρότερων προδιαγραφών περί ρύπων, στοχεύει στην υβριδοποίηση των μοντέλων της και «εσωτερικά» δουλεύει πάνω στο πρωτότυπο Value Up, το οποίο δεν θα παρουσιαστεί στο κοινό (στην φωτογραφία βλέπετε το Eolab που είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το Value Up ζυγίζει μόλις 830 kg, έχει μήκος ανάμεσα στο Twingo και στο Clio και διαθέτει τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 lt που προσφέρει εκπομπή κάτω από τα 100 g CO2/km. Μάλιστα, η εκπομπή πέφτει στα 45 g/km όταν το μοτέρ συνδυαστεί με υβριδική plug-in διάταξη, ενώ σχεδιαστικά υπάρχουν πολλές καινοτομίες (π.χ. πίσω συρόμενες πόρτες, μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες, τεράστια οθόνη αφής στο εσωτερικό με φουλ ψηφιακό πίνακα κ.α.) ώστε το νέο μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή να αντιμετωπίσει το Citroën C4 Cactus που γνωρίζει μεγάλη απήχηση στην ευρωπαϊκή αγορά.