Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται μεσαίο SUV από την Opel

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έρχεται μεσαίο SUV από την Opel

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται μεσαίο SUV από την Opel

ΝΕΑ

Απαντώντας σε ερώτηση του NewsAuto.gr τον περασμένο Απρίλιο, ο Πρόεδρος της Opel είχε επιβεβαιώσει την πρόθεση της γερμανικής μάρκας για την κατασκευή ενός μεσαίου οχήματος ελεύθερου χρόνου. Πλέον έχουμε και την οριστική ανακοίνωση, από τα πλέον επίσημα χείλη: αυτά της Mary Barra, της επικεφαλής του Ομίλου General Motors.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η διευθύνουσα σύμβουλος του αμερικάνικου κολοσσού επισκέφθηκε την έδρα της Opel, στο Ρούσελσχαϊμ της Γερμανίας. Εκεί θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στα επόμενα χρόνια η γραμμή παραγωγής του μεσαίου SUV, το οποίο θα αποτελέσει τη… δεύτερη ναυαρχίδα, δίπλα στο Insignia. Η επένδυση στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αγγίξει τα 245 εκατ. ευρώ. Άλλο μισό δισ. ευρώ θα επενδυθεί για εξέλιξη κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης.

«Η πορεία της Opel έχει στρατηγική σημασία για την GM. Ήδη έχει γίνει πετυχημένη εκκίνηση στην προϊοντική επίθεση, με 27 νέα μοντέλα και 17 κινητήρες. Οι επιπλέον επενδύσεις είναι ξεκάθαρο σημάδι της δέσμευσης που έχει αναλάβει η General Motors στην Opel, τη Γερμανία και την Ευρώπη», ανέφερε η Barra, η πρώτη γυναίκα CEO σε μία τόσο μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. «Η General Motors και η Opel βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ άλλοτε», προσέθεσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Opel Group, Karl-Thomas Neumann.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τον αντικαταστάτη του Opel Antara μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.