Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση Cross Country και για το V60

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκδοση Cross Country και για το V60

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση Cross Country και για το V60

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η οικογένεια Cross Country της Volvo υποδέχεται ένα ακόμα νέο μοντέλο, το V60! Τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το σημαντικό ραντεβού της αυτοκίνησης ανοίγει αυλαία αυτή την εβδομάδα και το sport wagon της σουηδικής μάρκας αναμένεται να κλέψει την παράσταση. Είναι άλλωστε σημαντικό μοντέλο για το πρόγραμμα ανάπτυξης της Volvo στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Εκεί θα ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή του ενώ στην Ευρώπη θα έρθει στις αρχές του 2015.

Όπως όλα τα μοντέλα Cross Country, ατού του σε σχέση με το απλό V60 είναι η δυνατότητα κίνησης σε κάθε δρόμο ενώ φυσικά υπάρχουν και σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις που μαρτυρούν τον πιο… εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Έχει αυξημένο ύψος από το έδαφος, ποδιές εμπρός και πίσω, πλαϊνά προστατευτικά και προεκτάσεις των φτερών και ενσωματωμένες απολήξεις εξάτμισης που αντανακλούν και τη σπορ πλευρά του.

Advertisement
Advertisement

Το V60 Cross Country έχει αυξημένο κατά 65 mm ύψος από το έδαφος, σε σύγκριση με το V60. Η τεχνολογική του φαρέτρα περιλαμβάνει τεχνολογία ανακατανομής της ροπής (Torque Vectoring) και έλεγχο της πρόσφυσης στις στροφές (Corner Traction Control) ενώ προσφέρεται με νέες, σχεδιασμένες ειδικά για το μοντέλο ζάντες 18” και 19”, καθώς επίσης ελαστικά υψηλού προφίλ, για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη αίσθηση εκτός δρόμου, περιορίζοντας τον θόρυβο κύλισης και παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία στις ζάντες, τόσο στην αναρρίχηση όσο και στην οδήγηση πάνω στα βράχια και τις πέτρες.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα, με επένδυση από μαύρο δέρμα και διακριτή καφέ ραφή, ενώ δύο νέες δίχρωμες επενδύσεις θα είναι διαθέσιμες από την παρουσίαση στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, στις αρχές του 2015.

Advertisement

Τα πρώτα V60 Cross Country που προορίζονται να διατεθούν σε Η.Π.Α. και Καναδά, θα είναι εξοπλισμένα με τον 5-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 250 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση (AWD).

Advertisement

Οι νέοι 4-κύλινδροι κινητήρες Drive-E της Volvo Cars, βενζίνης και diesel, με τους οποίους θα διατίθεται το V60 Cross Country παγκοσμίως, θα αποτελούν τη βάση για την έκδοση με κίνηση εμπρός, ενώ η έκδοση με τετρακίνηση θα διατίθεται με το γνωστο 5κύλινδρο κινητήρα diesel D4.

Advertisement