Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι τελικές αλλαγές στο ηλεκτρικό SP:01

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τελικές αλλαγές στο ηλεκτρικό SP:01

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι τελικές αλλαγές στο ηλεκτρικό SP:01

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την οριστική μορφή του ηλεκτροκίνητου sport μοντέλου της αποκάλυψε η Detroit Electric, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι η παραγωγή του θα αρχίσει πριν τα τέλη του έτους στη Μεγάλη Βρετανία. Όπως πιθανόν θυμάστε από παλαιότερα άρθρα μας, η αμερικάνικη Detroit Electric (που βρίσκεται πλέον σε βρετανικά… χέρια) είχε καθυστερήσει περισσότερο από ένα χρόνο την έναρξη κατασκευής του SP:01, λόγω έλλειψης των αναγκαίων πόρων αλλά και του εργοστασίου που θα φιλοξενήσει τη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το πισωκίνητο και διθέσιο SP:01 φιλοδοξεί να είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής, με επιτάχυνση 0-96 km/h σε 3,7 sec και τελική ταχύτητα 249 km/h. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική. Η σχεδίαση του μοντέλου παραγωγής διαφοροποιείται σε σχέση με το πρωτότυπο (το μπλε στη φωτογραφία), προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοση και άρα να βελτιωθούν οι επιδόσεις, η αυτονομία και – βέβαια – η οδική συμπεριφορά. Το πίσω τζάμι εκτείνεται ως την ουρά του αμαξώματος, ενώ έχει τοποθετηθεί και πίσω αεροτομή (θυμίζει αρκετά Alfa 4C από πίσω).

Η ετήσια παραγωγή του SP:01 δεν αναμένεται να ξεπερνά τις λίγες χιλιάδες οχήματα, με την εταιρεία Integrated Energy της Νοτίου Κορέας να εκδηλώνει ενδιαφέρον για αγορά 300 μονάδων. Αν και στο τελευταίο δελτίο Τύπου δεν αναφέρεται κάτι σχετικά, οι αρχικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 200+ PS και αυτονομία κοντά στα 300 km.