Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Red Bull Air Race Series: Η ώρα του μεγάλου τελικού

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull Air Race Series: Η ώρα του μεγάλου τελικού

ΝΕΑ

Red Bull Air Race Series: Η ώρα του μεγάλου τελικού

ΝΕΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race έφτασε κιόλας στην τελευταία στάση του για το 2014, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 25/26 Οκτωβρίου στην Αυστρία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για το μεγάλο «τελικό» αφού σε μία σεζόν όπου είχαμε πέντε διαφορετικούς νικητές σε επτά αγώνες και η πρωτοπορία στη βαθμολογία άλλαξε χέρια τέσσερις φορές, τρεις πιλότοι διεκδικούν τον θρόνο του πρωταθλητή!

Ο φορμαρισμένος Βρετανός Nigel Lamb πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την πέμπτη συνεχόμενη παρουσία του στο βάθρο, στον προηγούμενο αγώνα που έγινε στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, ο τοπικός ήρωας και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008, Hannes Arch, που είχε αρχίσει εντυπωσιακά τη σεζόν κατακτώντας τη νίκη στους πρώτους δύο αγώνες, παραμένει σε απόσταση βολής. Μαθηματικά ελπίδες έχει και ο κάτοχος του τίτλου, Paul Bonhomme, που βρέθηκε δύο φορές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά έχει πλέον πέσει στην τρίτη.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν μία συναρπαστική σεζόν, όλοι οι φετινοί αγώνες είχαν μεγαλύτερες μάχες απ’ ότι παλαιότερα», λέει ο Lamb που έχει 53 βαθμούς, έναντι 48 του Arch και 47 του Bonhomme. Ο Lamb ήταν σχεδόν τέλειος τους προηγούμενους πέντε αγώνες, συγκεντρώνοντας 48 από τους 60 διαθέσιμους βαθμούς, χάρη σε μία νίκη και τέσσερις συνεχόμενες δεύτερες θέσεις. «Είναι πολλοί οι πιλότοι που τους χωρίζουν χιλιοστά του δευτερολέπτου, άρα ένα μικρό λάθος αρκεί για να ηττηθείς», συμπληρώνει. Πράγματι, φέτος είναι η πρώτη σεζόν στην ιστορία του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ του πλανήτη όπου στο βάθρο έχουν ανέβει οκτώ πιλότοι!

Πίσω από τη μάχη του τίτλου, στο Σπίλμπεργκ αναμένουμε με ενδιαφέρον άλλη μία τριπλή μονομαχία, αυτή τη φορά για την τέταρτη θέση. Ο νικητής στο Λας Βέγκας, Pete McLeod, έφτασε τους 37 πόντους, έναντι 33 του Αυστραλού Matt Hall και 30 του νικητή στο Τέξας, Nicolas Ivanoff.

Advertisement

Η αερομαχία της Αυστρίας θα είναι η 58η στην ιστορία του σπορ και θα αποτελέσει επιστροφή στον τόπο όπου όλα ξεκίνησαν για το Red Bull Air Race. Πριν από 11 χρόνια, ο παρθενικός αγώνας στους αιθέρες έλαβε χώρα στο κοντινό Ζέλτβεγκ. Από τότε, έχει επισκεφτεί 18 διαφορετικές χώρες, με τις χαμηλού ύψους αλλά υψηλών ταχυτήτων μάχες να φιλοξενούνται φέτος στα Εμιράτα, την Κροατία, τη Μαλαισία, την Πολωνία, την Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τώρα την Αυστρία.

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:
1. Lamb 53 βαθμοί, 2. Arch 48, 3. Bonhomme 47, 4. McLeod 37, 5. Hall 33, 6. Ivanoff 30, 7. Dolderer 21, 8. Sonka 11, 9. Muroya 10, 10. Besenyei 6, 11. Chambliss 5, 12. Goulian 0

Advertisement