Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το diesel Mazda6 απέδειξε την αξιοπιστία του

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το diesel Mazda6 απέδειξε την αξιοπιστία του

ΝΕΑ

Το diesel Mazda6 απέδειξε την αξιοπιστία του

ΝΕΑ

Αποφασισμένη να σπάσει 20 ρεκόρ αντοχής ήταν η Mazda όταν έφθασε στην οβάλ πίστα δοκιμών, στο Πάπενμπουργκ της Γερμανίας. Τρία Mazda6, με τον πετρελαιοκινητήρα 2.2 SKYACTIV-D των 175 PS κάτω από το καπό τους, ολοκλήρωσαν έναν 24ωρο μαραθώνιο την Κυριακή 19 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Με την επικύρωση από τη FIA να εκκρεμεί, η Mazda δημιούργησε νέο ρεκόρ για το 24ωρο, με μέση ταχύτητα 221,072 km/h. Το προηγούμενο ρεκόρ για αυτοκίνητο με κινητήρα diesel, χωρητικότητας από 2 έως 2,5 lt, ήταν 209,824 km/h. Κάθε ένα από τα τρία Mazda6 κατέρριψε μία σειρά από ρεκόρ σε διάφορες αποστάσεις. Στο τιμόνι των αυτοκινήτων (τα οποία διένυσαν περίπου 5.300 km το καθένα μέσα σε 24 ώρες) εναλλάσσονταν 23 οδηγοί από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν επαγγελματίες οδηγοί, δημοσιογράφοι ή φίλοι του αυτοκινήτου που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες οδηγούσε συνεχώς επί 1,5 ώρα. Για να μετρήσει το ρεκόρ, δεν επιτρεπόταν το ένα αυτοκίνητο να ακολουθεί από κοντά το προπορευόμενο, ώστε να εκμεταλλευτεί το slipstream. Η ομάδα των μηχανικών για την αλλαγή ελαστικών και τον έλεγχο των Mazda προερχόταν από διάφορες αντιπροσωπείες της ιαπωνικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις εκπροσώπου της Mazda Ευρώπης για το πότε θα εισαχθούν στη χώρα μας τα νέα μοντέλα της εταιρείας.