Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η Octavia με φυσικό άεριο

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα η Octavia με φυσικό άεριο

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η Octavia με φυσικό άεριο

ΑΓΟΡΑ

Πρεμιέρα στην έκθεση Αυτοκίνηση CWM FX 2014 θα κάνει η έκδοση G-TEC του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της Skoda. Με κύριο καύσιμο το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), η Octavia εμφανίζει μέση κατανάλωση 3,5 kg/100 km, τιμή που αντιστοιχεί σε κόστος 3,4 ευρώ ανά 100 km! Παράλληλα, η εκπομπή ρύπων στα επίπεσα των 97 g. CO2/km μεταφράζεται σε απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Κινητήρας της Octavia G-TEC είναι ο 1.4 TSI, τεχνολογίας Euro 6, τροποποιημένος ώστε να εμφανίζει μέγιστη ισχύ 110 PS. Η αυτονομία με αποκλειστική χρήση CNG φθάνει τα 410 km, ενώ όταν χρησιμοποιηθεί και το ντεπόζιτο αμόλυβδης βενζίνης η συνολική θεωρητική αυτονομία εκτοξεύεται στα 1.330 km! Τόσο η sedan όσο και η combi Octavia G-TEC εφοδιάζονται με το πακέτο εξοπλισμού Green Τec, το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογίες start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με επιτάχυνση 0-100 σε 10,9 sec και τελική ταχύτητα 195 km/h.

Οι δύο δεξαμενές CNG της Octavia έχουν συνολική χωρητικότητα 15 kg υπό πίεση 200 bar. Είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται σημαντικά η πρακτικότητα του αυτοκινήτου (460 lt. στο sedan και 480 lt. στο combi αμάξωμα).

Advertisement
Advertisement

Το λανσάρισμα του μοντέλου της Skoda στην ελληνική αγορά θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο, οπότε μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουμε και τις τιμές διάθεσής του.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις πρεμιέρες στην έκθεση Αυτοκίνηση CWM FX 2014