Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Δική μας η 3η θέση!

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Δική μας η 3η θέση!

FORMULA 1

Alonso: Δική μας η 3η θέση!

FORMULA 1

Ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Scuderia θα κατορθώσει να επικρατήσει στη μάχη της 3ης θέσης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αυτή τη στιγμή η Williams έχει 187 βαθμούς ενώ η Ferrari ακολουθεί στην 4η θέση με 178. Απομένουν 258 βαθμοί να μοιραστούν στους τελευταίους 5 αγώνες σε Ιαπωνία (5/10), Ρωσία (12/10), ΗΠΑ (2/11), Βραζιλία (9/11) και Άμπου Ντάμπι (23/11). Επικεφαλής της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κατάκτηση του τίτλου είναι η Mercedes με 479 βαθμούς και ακολουθεί στη 2η θέση η περσινή πρωταθλήτρια Red Bull με 305 βαθμούς.

Η Williams φέτος αναγεννήθηκε από τις στάχτες της χρησιμοποιώντας μονάδα ισχύος Mercedes, στελεχώνοντας την ομάδα με κορυφαίους μηχανικούς όπως ο Pat Symonds και ο Rob Smedley και πλαισιώνοντας τον ταλαντούχο Bottas με τον έμπειρο Massa. Αντίθετα η Ferrari δεν είχε καλή χρονιά ως τώρα αντιμετωπίζοντας προβλήματα υστέρησης στη μονάδα ισχύος και μεγάλες ανατροπές στα κορυφαία στελέχη καθώς απομακρύνθηκαν ο αγωνιστικός διευθυντής Stefano Domenicali, ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων Luca Marmorini και τελικά ο πρόεδρος Luca di Montezemolo. Ο Alonso ανέβηκε μόνο 2 φορές στο βάθρο σε Κίνα και Ουγγαρία ενώ ο Raikkonen έχει συνεισφέρει μόλις 45 βαθμούς στην συγκομιδή της ομάδας.

O Alonso στο βάθρο στην Ουγγαρία

Advertisement
Advertisement

Με αυτά τα δεδομένα ο Ισπανός πρωταθλητής αισιοδοξεί ότι η Ferrari θα καταφέρει να επικρατήσει στη μάχη της 3ης θέσης. Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι η Ferrari ήταν 3η πίσω από Red Bull (596) και Mercedes (360).

Μιλώντας σχετικά ο Alonso ανέφερε: «Είμαστε ως Ferrari κάτι περισσότερο από μια φυσιολογική ομάδα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ανεξάρτητα από την απόδοση του μονοθεσίου και τα όποια πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα έχει η Williams. Θα παλεύουμε μέχρι τον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα γιατί υπάρχουν πολλοί βαθμοί να μοιραστούν. Στο Άμπου Ντάμπι οι βαθμοί μετράνε διπλοί και θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να μειώσουμε τη διαφορά. Αισιοδοξώ ότι στο τέλος του πρωταθλήματος θα κερδίσουμε τη Williams».

Πέρα από το όποιο γόητρο της 3ης θέσης διακυβεύονται και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από τη Συμφωνία Ομόνοιας και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η νομή της πίτας γίνεται με βάση τη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και η διαφορά της 3ης από την 4η ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ.