Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Δύσκολο να κάνεις τέλειο γύρο στη Monza

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vettel: Δύσκολο να κάνεις τέλειο γύρο στη Monza

FORMULA 1

Vettel: Δύσκολο να κάνεις τέλειο γύρο στη Monza

FORMULA 1

Η πίστα της Μόντσα στη Βόρεια Ιταλία φιλοξενεί τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο αποκαλούμενος «Ναός της Ταχύτητας», περιλαμβάνει προκλήσεις τις οποίες αναλύει ο κάτοχος του τίτλου, Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«H μήκους 5.793 μέτρων πίστα έχει σημεία βίαιης επιβράδυνσης, καταπονεί πολύ τα φρένα ενώ υπάρχουν μεγάλα φορτία πιέσεων και στα ελαστικά, ειδικά σε γρήγορες στροφές όπως οι Curva Grande και Parabolica. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τον τέλειο γύρο στη Monza, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να περάσεις απ’ όλες τις καμπές και όλα τα kerb, ακριβώς όπως θες», σημειώνει ο 27χρονος στην επίσημη προεπισκόπηση της Red Bull Racing για το ιταλικό Grand Prix.

Ο οδηγός της αυστριακής ομάδας έχει πανηγυρίσει στη Μόντσα 3 από τις 39 νίκες της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα αυτή του 2008, ήταν και η παρθενική του στην F1, υπό βροχή, τότε ως ανερχόμενος ακόμα οδηγός της Scuderia Toro Rosso. Οι άλλες δύο ήρθαν το 2011 και πέρυσι.

Ο Vettel στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Μόντσα, το 2008, με τον Robert Kubica να τον “λούζει” με σαμπάνια

Advertisement
Advertisement

Πάντως πέραν του αγωνιστικού κομματιού, ο Γερμανός τονίζει την αγάπη του τη γειτονική χώρα: «Η Ιταλία προσφέρει πολλά. Καλό φαγητό, όμορφα μέρη και συχνά βλέπεις στις παραλίες της Γερμανούς να κάνουν διακοπές. Πέρασα πολύ χρόνο εκεί στα χρόνια που έκανα καρτ και έχω κρατήσει πολλούς φίλους από εκείνη την εποχή αλλά φυσικά και από το πέρασμά μου από την Toro Rosso».