Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Τρομακτικό ατύχημα στο IndyCar

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τρομακτικό ατύχημα στο IndyCar

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Τρομακτικό ατύχημα στο IndyCar

ΑΓΩΝΕΣ

Από το τρομακτικό ατύχημα του Mikhail Aleshin σημαδεύτηκαν οι τελευταίες ελεύθερες δοκιμές του τελευταίου αγώνα της σεζόν για τα IndyCar που διεξάγεται στη Φοντάνα της Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Ρώσος “κουβαλούσε” πολλά χιλιόμετρα και είχε βρεθεί χαμηλά στην οβάλ πίστα, όταν συνάντησε μπροστά του τον νικητή του προηγούμενου αγώνα (διαβάστε και δείτε σχετικά πατώντας εδώ) Scott Dixon, που έκοβε ταχύτητα για να μπει στα πιτ. Ο 27χρονος που έκανε φέτος το ντεμπούτο του στο θεσμό με τη Schimdt Peterson, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, έπεσε πάνω σε εκείνο του Charlie Kimball και απογειώθηκε!

Στη συνέχεια χτύπησε στον προστατευτικό φράκτη που στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού έχουν για την προστασία του κοινού (και όχι μόνο) και το μονοθέσιο της Dallara άρχισε να διαλύεται περιστρεφόμενο ανεξέλεγκτα, προτού προσγειωθεί ανώμαλα.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικό της οργάνωσης σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν πως ο Aleshin είχε στο πλευρό του βοήθεια, εντός δέκα δευτερολέπτων από τη στιγμή που το μονοθέσιο του ακινητοποιήθηκε. Όπως γνωστοποιήθηκε, έχασε για λίγο τις αισθήσεις του ενώ μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο ιατρικό κέντρο Loma Linda. H κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή ενώ έχει τραύματα στο στήθος, σπασμένα πλευρά, σπασμένη δεξιά κλείδα και διάσειση. Τραυματισμοί που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω ανακοίνωσης από πλευράς του ιατρικού συμβούλου του IndyCar, Dr Terry Trammell.


Στο video που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε το τρομακτικό ατύχημα, την άμεση βοήθεια που δέχθηκε ο Ρώσος αλλά και οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στο ατύχημα, ο Kimball καθώς και ο Marco Andretti που έπεσε θύμα των θραυσμάτων που σκορπίστηκαν στην πίστα από το ατύχημα. Την προσπάθεια απεγκλωβισμού του, τη ζημιά στον προστατευτικό φράκτη αλλά και ότι έμεινε από το διαλυμένο του μονοθέσιο. Στο video που αφορά στη live μετάδοση των δοκιμών, μπορείτε να ακούσετε και δηλώσεις του Andretti για το τι είδε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Advertisement

Παρατηρώντας ξανά και ξανά το ατύχημα, μάλλον ο Aleshin θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν τυχερό στην ατυχία του…