Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποκαλυπτήρια για το αγωνιστικό Lada Vesta (video)

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτήρια για το αγωνιστικό Lada Vesta (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αποκαλυπτήρια για το αγωνιστικό Lada Vesta (video)

ΑΓΩΝΕΣ

H LADA παρουσίασε επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το νέο Vesta WTCC το οποίο θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι οδηγοί της ρωσικής ομάδας στο WTCC, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2012 Rob Huff και ο δύο φορές πρωταθλητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, James Thompson, ήταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι στην παρουσίαση του κιτρινόμαυρου αγωνιστικού οχήματος, το οποίο βασίζεται στο νέο, επιβατικό Vesta.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του στο WTCC, το Granta, το μέγεθος και οι παράμετροι του νέου Vesta  έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά. Διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο και νέα, βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Για το νέο καμάρι της μάρκας, μίλησε ο πρόεδρός της, Bo Andersson: «Είμαι μεγάλος υποστηρικτής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας. Σήμερα η AVTOVAZ επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό της παγκόσμιας αγοράς αλλά επικεντρώνεται και στην ομαδική εργασία, και οι αγώνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανταγωνισμός και ομαδική δουλειά. Αν είμαστε επιτυχείς στο WTCC, θα μας βοηθήσει στις πωλήσεις αυτοκινήτων δρόμου για το κοινό».

Για το νέο του δημιούργημα, μίλησε και ο επικεφαλής σχεδιασμού της LADA, Steve Mattin: «Το αυτοκίνητο που παρουσιάζουμε εδώ στη Μόσχα, είναι πολύ κοντά στην οριστική μορφή. Τώρα θα βελτιστοποιήσουμε τα πάντα σε ένα στάδιο που περιλαμβάνει δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, εξέλιξη και δοκιμές στην πίστα. Θα είναι άλλη μια πολύ απαιτητική διαδικασία, καθώς η έναρξη της σεζόν του 2015 απέχει μόλις έξι μήνες, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Ολοκληρώσαμε το Vesta WTCC στο στούντιο την ίδια ημέρα που ο Rob Huff πήρε το πρώτο βάθρο για τη LADA στο WTCC στην Αργεντινή. Σύμπτωση, αλλά το θεωρούμε ως ένα πολύ καλό σημάδι».