Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή ένα μικρότερο Toyota GT86;

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή ένα μικρότερο Toyota GT86;

ΝΕΑ

Στην παραγωγή ένα μικρότερο Toyota GT86;

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία εξελίσσει ήδη ένα μικρότερο entry-level σπορ μοντέλο που θα τοποθετείται κάτω από το GT86, σύμφωνα με το motoring.com.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Στην Toyota θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι από την απήχηση που έχει το GT86 στην παγκόσμια αγορά επαναφέροντας την ιαπωνική εταιρία στο σπορ προσκήνιο. Μάλιστα, οι Ιάπωνες είναι τόσο σίγουροι για αυτή την κίνησή τους που εξελίσσουν ένα νέο μικρότερο και πιο οικονομικό πισωκίνητο κουπέ.

Το νέο μοντέλο δεν θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα σε μήκος ενώ το βάρος του θα περιορίζεται κάτω από τον ένα τόνο. Οι πληροφορίες που έχει αποσπάσει το motoring.com λένε πως η βασική έκδοση θα διαθέτει νέο 1.500άρη κινητήρα με 132 PS, κάτι που ακούγεται λογικό όταν το 2λιτρο GT86 αποδίδει 200 PS.

Advertisement
Advertisement

Ένα concept car που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος στο Τόκιο θα προλογίσει το νέο κουπέ της εταιρίας που θα κυκλοφορήσει αρχές 2018 (ίσως και να θυμάστε πόσο καιρό παρουσιαζόταν ως πρωτότυπο το GT86 πριν κυκλοφορήσει στους δρόμους). Όπως και να έχει, η Toyota φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά τα πάνω της μιας και αναμένουμε και τη νέα Toyota Supra, σε συνεργασία με την BMW.