Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Lauda: Καλά έκανε και παράκουσε ο Hamilton

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lauda: Καλά έκανε και παράκουσε ο Hamilton

FORMULA 1

Lauda: Καλά έκανε και παράκουσε ο Hamilton

FORMULA 1

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes F1 και κάτοχος του 10% των μετοχών της ομάδας υπερασπίζεται την επιλογή του Βρετανού οδηγού κόντρα στις σαφείς εντολές που του δόθηκαν.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Hamilton που εκκινούσε τελευταίος στο Ουγγρικό GP βρέθηκε μετά το μέσο του αγώνα εμπρός από το Rosberg που εκκινούσε πρώτος. Ο Γερμανός είχε φρέσκα ελαστικά και έπρεπε να σταματήσει ξανά οπότε από τη Mercedes ζήτησαν από το Hamilton να τον αφήσει. Εις μάτην όμως…

Μιλώντας σχετικά ο Lauda είπε: «Πρέπει να υπερασπιστώ την ομάδα. Βρισκόμασταν υπό μεγάλη πίεση γιατί ήταν πολύ δύσκολος αγώνας με βροχή, αυτοκίνητο ασφαλείας και κάθε λεπτό αλλάζαμε θέμα και αποφάσεις. Υπό αυτή την ένταση είπαμε στο Lewis ν’ αφήσει το Nico, κατανοώ την δυσφορία του καθώς μάχονται για τον τίτλο. Υπό την οπτική μου ο Lewis έχει δίκιο. Το αίτημα έγινε υπό καθεστώς πανικού καθώς προσπαθούσαμε να ανακτήσουμε ότι είχαμε χάσει. Αν ο Nico ήταν σε ζώνη DRS θα έπρεπε να τον αφήσει. Ο Nico όμως δεν πλησίασε ποτέ τόσο κοντά».

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων υπήρχε θέμα με τα πίσω φρένα (brake by wire) στο μονοθέσιο του Rosberg.

Ο Hamilton τοποθετούμενος επί του θέματος δήλωσε σοκαρισμένος: «Προφανώς γνώριζα ότι μονομαχούμε για θέση, ανεξάρτητα αν ήταν σε στρατηγική εντός πιτ στοπ παραπάνω. Αν τον άφηνα να περάσει θα κέρδισε έδαφος και θα με έφτανε πιο εύκολα μετά τα πιτ. Σοκαρίστηκα όταν από την ομάδα μου ζήτησαν να τον αφήσω. Δεν ήταν αρκετά κοντά για να με προσπεράσει και δεν είχα σκοπό ν’ αφήσω γκάζι γιατί θα έχανα την επαφή με Alonso και Ricciardo».

Ο Rosberg ακούστηκε να ρωτάει την ομάδα γιατί δεν κάνει στην άκρη ο Hamilton: «Δε ζήτησα εγώ να κάνει στην άκρη. Από την ομάδα με ενημέρωσαν πως θα με άφηνε να περάσω οπότε ρώτησα γιατί δεν το κάνει. Αυτό ήταν, δεν ξέρω μετά τι έγινε. Θα πρέπει να το συζητήσουμε εσωτερικά. Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό τώρα, ούτε να τοποθετηθώ θεωρητικά για το τι μπορεί να συνέβη».

Advertisement

Η επίσημη θέση της ομάδας για το συγκεκριμένο συμβάν όπως την εξέφρασε ο Toto Wolff, διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, ήταν: «Προφανώς χρειάζεται να καθίσουμε και ν’ αναλύσουμε τη στιγμή που ζητήσαμε από το Lewis ν’ αφήσει το Nico να περάσει. Θα το κάνουμε ήρεμα χωρίς εντάσεις και παρεξηγήσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που διαμορφώνουν μια απόφαση και πρέπει να είμαστε σίγουροι πως είναι σωστή. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα με την 3η και 4η θέση θα δούμε όλα τα θέματα και θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε δριμύτεροι».