Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Ibiza καταφθάνει σε 2-3 χρόνια

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Ibiza καταφθάνει σε 2-3 χρόνια

ΝΕΑ

Το νέο Ibiza καταφθάνει σε 2-3 χρόνια

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις του – από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 1984 – πλησιάζουν τα 5 εκατ. μονάδες. Το Ibiza είναι ένας από τους πυλώνες της Seat και έχει μπροστά του ένα νέο καθήκον να επιτελέσει. Να συνεχίσει την πετυχημένη εμπορικά πορεία του νέου Leon και να οδηγήσει την ισπανική μάρκα σε σίγουρους δρόμους ανάπτυξης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Ομίλου Volkswagen, Dr. Martin Winterkorn, είχε αναφέρει ότι η νέα – πέμπτη – γενιά του Ibiza θα παρουσιαστεί το 2015. Ίσως όμως υπάρξει μία καθυστέρηση 1-2 ετών. Σύμφωνα με στελέχη της Seat, το λανσάρισμα του νέου Ibiza θα ακολουθήσει χρονικά αυτό του SUV της μάρκας, το οποίο έχει ανακοινωθεί επίσημα για το 2016 (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ). Άρα αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα γενιά του Ibiza προς τα τέλη του 2016, αρχές του 2017.

Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Ibiza παρουσιάστηκαν τα πρώτα σκίτσα του επόμενου σουπερμίνι. Σε αυτά διαπιστώνουμε τη sport σιλουέτα του αυτοκινήτου, με τροχούς τοποθετημένους στα άκρα του αμαξώματος και οριζόντιες γραμμές στο πλάι.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ibiza θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A του γερμανικού ομίλου, θα είναι ελαφρύτερο και με καλύτερους χώρους από το σημερινό μοντέλο. Η γκάμα των κινητήρα θα περιλαμβάνει τα 3κύλινδρα και 4κύλινδρα σύνολα TSI και TDI, προδιαγραφών Euro 6. Δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και έκδοση με το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων για εξοικονόμηση καυσίμου.