Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW Z5!

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW Z5!

ΝΕΑ

Η νέα BMW Z5!

ΝΕΑ

Αυτό είναι ένα από τα τελικά σχέδια για το επερχόμενο, μεγάλο roadster της BMW, την Z5!

Advertisement
Advertisement

Ασταμάτητα εργάζονται πάνω στο project roadster αυτοκίνητο , οι άνθρωποι της BMW και της Toyota. Ο αρχικός σχεδιασμός να έχουν κάτι έτοιμο -εστω ως πρωτότυπο υβριδικό- στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο, αναβάλλεται για τον Μάρτιο στην Γενεύη.
Εμείς σας αποκαλύπτουμε ένα από τα επικρατεστερα σχέδια που έχουν στα χέρια τους οι Γερμανοί, δείχνοντας χαρακτηριστικά το πώς θα είναι το εμπρόσθιο μέρος της επερχόμενης Ζ5.

Σημειώστε πως τα δύο αυτοκίνητα, εκτός από διαφορετικά ονόματα (Toyota Supra, BMW Z5) θα έχουν διαφορετική σχεδίαση, αλλά κοινά μηχανικά μέρη, όπως συμβαίνει και με τη συνεργασία της Toyota και της Subaru με τα GT86 και BRZ!
Σχετικά με τη συνεργασία των δύο εταιρειών θυμίσουμε πως οι Γερμανοί θα παρέχουν τους κινητήρες, το πλαίσιο, αλλά και τα μέρη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα (CFRP). Οι Ιάπωνες θα προσφέρουν το προαιρετικό (στο αυτοκίνητο παραγωγής) υβριδικό σύστημα, τεχνολογία την οποία παρουσίασε στη Φρανκφούρτη με το Yaris Hybrid R. Με το σύστημα αυτό μάλιστα αναμένεται το αυτοκίνητο να αποδίδει άνω των 400PS!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βασικός κινητήρας θα είναι ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας, ο οποίος ανάλογα την έκδοση θα παράγεται με τρεις ιπποδυνάμεις: Με 190, 245 και 270 PS! To Z5/Supra, θα έχει μήκος γύρω στα 4,5 m και αναμένεται να είναι έτοιμο για να μπει στην παραγωγή το 2015.
Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 αυτοκινητικό site της Ελλάδας, που ξεσκεπάζει τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών: Το www.NewsAuto.gr

Advertisement
Advertisement