Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα αλλάξει η G-Class

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αλλάξει η G-Class

ΝΕΑ

Θα αλλάξει η G-Class

ΝΕΑ

Το επόμενο facelift της θρυλικής G-Class, η Mercedes το προγραμματίζει για το 2017 μόνο που αυτή τη φορά, αναμένεται να είναι ριζικό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SetanF1)

Μέχρι τώρα, το σκληροπυρηνικό 4×4 της γερμανικής μάρκας, έχει διατηρήσει τις βασικές σχεδιαστικές του αρχές. Έχουν περάσει 34 χρόνια από το λανσάρισμα του και με την πρώτη ματιά, αντιλαμβάνεσαι πως μιλάμε για την εκσυγχρονισμένη έκδοση του συγκεκριμένου, διαχρονικού μοντέλου.

Μόνο που αυτή τη φορά η Mercedes-Benz δεν θα αρκεστεί σε πινελιές αλλά θα προχωρήσει σε αλλαγές ουσίας. Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar, η νέα G-Class που θα έρθει σε τρία χρόνια, θα έχει μεγαλύτερο πλάτος (κατά 100mm) για να φιλοξενεί νέα ανάρτηση που θα βοηθήσει στη σταθερότητά της. Θα αυξηθεί έτσι και ο χώρος στο εσωτερικό, με τη δυνατότητα να τοποθετηθούν μεγαλύτερα καθίσματα για τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Αναμένεται νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης ενώ θα υπάρξει διευρυμένη χρήση αλουμινίου, που θα μειώσει το συνολικό βάρος κατά περισσότερα από 200 κιλά.

Σχεδιαστικά θα διατηρηθούν οι εμβληματικές γωνίες του αμαξώματος ενώ σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η νέα G-Class αναμένεται να εφοδιαστεί με τους 3λιτρους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα κάνουν ντεμπούτο στη γκάμα της Mercedes-Benz, με την E-Class που θα λανσαριστεί το 2016. Θα προσφέρουν περισσότερους από 350 και 300 ίππους αντίστοιχα και θα συνδυάζονται με το σύστημα μετάδοσης εννέα σχέσεων, 9G-Tronic.

Οδηγήσαμε τη G-Class που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στην αγορά, σε όμορφες διαδρομές στις γαλλικές Άλπεις. Διαβάστε τις εντυπώσεις μας πατώντας εδώ.