Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό Volvo S60 που καίει 2 lt/100 km!

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το υβριδικό Volvo S60 που καίει 2 lt/100 km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό Volvo S60 που καίει 2 lt/100 km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ανοδική πορεία της Volvo δεν καταγράφεται μόνο στις κατά τεκμήριο πιο απαιτητικές αγορές, αυτές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, αλλά και στη μεγαλύτερη από άποψη αριθμών, όπως είναι η Ασιατική. Η σουηδική μάρκα λοιπόν “ακούγοντας” τις τάσεις της ασιατικής αγοράς που… φωνάζει για υβριδικά μοντέλα, θα ρίξει σύντομα στην αγορά το plug-in υβριδικό, S60, το οποίο – σημειώστε- θα το δούμε και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βασίζεται στο πρωτότυπο Volvo S60L PPHEV (Petrol Plug-in Hybrid Electric Vehicleπου είχε παρουσιάσει η Volvo στην Κίνα, στην έκδοση Long. Πρόκειται για το μεσαίο οικογενειακό με το μακρύ μεταξόνιο, μέσω του οποίου η Volvo διεκδικεί ένα σταθερό μερίδιο στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων, από τους ανταγωνιστές της από τη Γερμανία.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας Drive-E και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 238 PS και το δεύτερο προσθέτει άλλα 68. Η αντίστοιχη ροπή είναι 35,7 και 20,4 kgm.

Η υβριδική τεχνολογία του S60L έχει πρωτοπαρουσιαστεί στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών V60 Plug-in Hybrid, το πρώτο τέτοιο μοντέλο με κινητήρα diesel. Στην περίπτωση του S60L, ανάμεσα στον κινητήρα και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έχει τοποθετηθεί μία γεννήτρια. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου βρίσκονται κάτω από το χώρο αποσκευών και προσφέρουν αυτονομία περίπου 1.000 km.

Advertisement
Advertisement

Τι επιτυγχάνουν όλα αυτά; Να προσφέρουν μεικτή κατανάλωση 2 lt/100 km και να περιορίζουν τις εκπομπές ρύπων στα 50 g/km! Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις τρόπους λειτουργίας: Pure, Hybrid και Power. Επιπλέον, πατώντας το κουμπί AWD ενεργοποιείται αυτόματο το σύστημα τετρακίνησης.

Με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας είναι εφικτή η κάλυψη απόστασης έως 50 km, ενώ όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο κινητήρες το S60L επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,5 sec.