Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Montoya μιλάει για τον Schumacher

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Montoya μιλάει για τον Schumacher

FORMULA 1

O Montoya μιλάει για τον Schumacher

FORMULA 1

Μπορεί η αγωνιστική ζωή του Juan Pablo Montoya να βρίσκεται εδώ και χρόνια μακριά από τη Formula 1, όμως ακόμα δέχεται ερωτήσεις σχετικά με την περίοδο συμμετοχής του σε αυτή. Ειδικά, για την… ταραχώδη σχέση του με τον Michael Schumacher.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι δυο τους υπήρξαν μεγάλοι αντίπαλοι στο ξεκίνημα της χιλιετίας, όταν ο Γερμανός μεσουρανούσε με τη Ferrari και ο Κολομβιανός αμφισβητούσε την κυριαρχία του, αρχικά με τη Williams-BMW και στη συνέχεια με τη McLaren. Μονομάχησαν πολλές φορές, συγκρούστηκαν, αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» αλλά όπως παραδέχεται ο Montoya, έφταιγε και το «σύστημα» της F1.

«Μιλήσαμε μόνο μία φορά στα έξι χρόνια που ήμασταν αντίπαλοι. Ήταν ανταγωνιστής μου, όχι φίλος μου. Η F1 αποτελεί πολύ κλειστή κοινωνία. Όντας οδηγός της McLaren, δεν μπορούσα να απλά να πάω να κάτσω στο motorhome της Ferrari», τόνισε στο DPA ο Montoya.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο νικητής επτά Grand Prix στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αναγνωρίζοντας την αξία του αντιπάλου του, είπε: «Η μοναδική περίοδος κυριαρχίας της Ferrari, ήταν όταν ο Michael βρισκόταν εκεί».

Ο Montoya, στα 38 του, πραγματοποιεί φέτος τη μεγάλη επιστροφή στον κόσμο των αγώνων μονοθεσίων αφού άφησε το NASCAR για το πρωτάθλημα IndyCar στο οποίο θα συμμετέχει με την Team Penske.