Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Jeep Renegade

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Jeep Renegade

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Jeep Renegade

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αναμονή για το μικρό Jeep επιτέλους τελείωσε, με το Renegade να αποκαλύπτεται στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα κατασκευάζεται αποκλειστικά εκτός Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και συγκεκριμένα στην Ιταλία και το εργοστάσιο του Μέλφι. Ωστόσο, θα είναι ένα «παγκόσμιο» όχημα καθώς θα πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Το Renegade που αποτελεί ένα από τα πρώτα τέκνα της νέας εποχής της Fiat Chrysler Automobiles θα προσφέρεται σε 16 διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρα και συστήματος μετάδοσης, ανάμεσα στα οποία θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων που συναντάμε και στο Cherokee.

Ανάλογα την αγορά στην οποία απευθύνεται, με τις επιλογές να αφορούν τέσσερις βενζινοκινητήρες MultiAir, δύο πετρελαιοκινητήρες MultiJet II, τον αποτελεσματικό E.torQ κινητήρα, επιλογής συστήματος start stop, δύο χειροκίνητα και ένα DDCT κιβώτιο καθώς και το εννιάρι που προαναφέραμε. Ειδικά αυτό, θα συνδυάζεται είτε με τον 2λιτρο MultiJet II, είτε με τον MultiAir2 των 2.4 lt.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στα τέλη Φεβρουαρίου, οι κινητήρες για την Ευρώπη είναι ο 1.4 MultiAir turbo βενζίνης με 140 και 170 PS, ο πετρελαίου 1.6 MultiJet απόδοσης 115 PS και ο 2λιτρος Multijet II turbo diesel με 170 ίππους. Οι πωλήσεις του Renegade αναμένεται να αρχίσουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο.

Χαρακτηριστικό του Renegade είναι οι γνώριμες δυνατότητες της «οικογένειας» εκτός δρόμου, παρά το μέγεθος… πόλης. Σηματοδοτεί λοιπόν την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των μικρών SUV προσπαθώντας όμως να μη χάσει τη χάρη των «μεγαλύτερων αδερφών». Αρωγός σε αυτό το σύστημα Active Drive της Jeep, που προσφέρει μόνιμη τετρακίνηση, όταν κρίνει πως είναι απαραίτητη. Σε αντίθετη περίπτωση, η κίνηση προέρχεται μόνο από τους εμπρός τροχούς, με γνώμονα την οικονομία καυσίμου. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής λειτουργίας, με πέντε διαφορετικές βαθμίδες: Auto, Snow, Sand, Mud και Rock για το Trailhawk, προσφέροντας τη βέλτιστη δυνατή βοήθεια στον οδηγό ανάλογα τη δυσκολία των συνθηκών που αντιμετωπίζει.
[nggallery id=3197]
Ειδικά η έκδοση Trailhawk που είναι η πιο extreme, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 20mm, είναι η μόνη που έχει την επιλογή «Rock» στο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο προσφέρεται ως στάνταρ με το Active Drive Low. Εφοδιάζεται με ελαστικά 17 ιντσών παντός τερέν, σύστημα Hill-descent control, μεγάλες δυνατότητες ρυμούλκησης κ.α.

Συνεχίζοντας την κληρονομιά του θρυλικού Willys, προσφέρεται με ανοιχτή οροφή, με δύο επιλογές αφαίρεσης του φτιαγμένου από φάιμπεργκλας «ταβανιού» που τοποθετείται στο χώρο των αποσκευών.

Advertisement

Επειδή όμως έχουμε πλέον να κάνουμε και με όχημα… πόλης, η Jeep έχει φορτώσει το Renegade με πληθώρα συστημάτων. Στον τομέα του infotainment, ξεχωρίζει το σύστημα Uconnect Access με τις οθόνες αφής 5 ή 6.5 ιντσών αλλά και το επτά ιντσών έγχρωμος πίνακας οργάνων. Στον τομέα της ασφάλειας, συναντάμε 70 διαθέσιμα συστήματα, όπως τα Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus, Blind-spot Monitoring, Rear Cross Path detection, ESC αλλά και οι επτά αερόσακοι που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.