Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το νέο Audi TT

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το νέο Audi TT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το νέο Audi TT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η τρίτη γενιά του γερμανικού sport coupe κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη, έχοντας ως ατού τη δυναμική σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία. Στο περίπτερο της Audi εμφανίζεται τόσο το TT όσο και η πιο ισχυρή έκδοση TTS. Το μήκος του αμαξώματος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το απερχόμενο μοντέλο (4,18 m), όμως το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά σχεδόν 4 cm στα 2,505 m. Το πλάτος φθάνει το 1,83 m και το ύψος το 1,35m. Η Audi πέτυχε νέα μείωση του βάρους, που στην έκδοση με τον 2.0 TFSI ανέρχεται σε περίπου 50 kg.

Advertisement
Advertisement

Η πιο μεγάλη μάσκα, οι εισαγωγές αέρα, τα φώτα τεχνολογίας Matrix LED δίνουν ξεχωριστή ταυτότητα στο νέο ΤΤ, το οποίο διατηρεί πάντως το σχήμα του προκατόχου του. Ανανεωμένο είναι και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με την έκδοση TTS να έχει τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης αντί για δύο. Στην ταχύτητα των 120 km/h αναδύεται η πίσω αεροτομή προκειμένου να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη.

Το 2+2 θέσεων TT προσφέρει χώρο αποσκευών 305 lt, ενώ στην καμπίνα των επιβατών το μάτι πέφτει στην απουσία οθόνης στην κεντρική κονσόλα. Έχει μεταφερθεί στη θέση του πίνακα οργάνων που είναι πλέον ψηφιακός, με διαγώνιο 12,3 ιντσών και εκτός από τις κλασσικές ενδείξεις φιλοξενεί τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης. Όμορφη λεπτομέρεια, η παρουσία των διακοπτών του κλιματισμού πάνω στους αεραγωγούς.

Στους κινητήρες τώρα, το compact coupe είναι διαθέσιμο με τρία υπερτροφοδοτούμενα σύνολα. Το ΤΤ εφοδιάζεται με τον 2.0 TDI ισχύος 184 PS, με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση εμπρός. Η διαδικασία 0-100 διαρκεί 7,2 sec και η τελική φθάνει τα 235 km/h (μεικτή κατανάλωση μόλις 4,2 lt/100 km και ρύποι 110 g/km). Ο 2.0 TFSI κάνει την εμφάνισή του σε δύο εκδόσεις ισχύος, μία με 230 PS για το TT και μία με 310 PS για το TTS. Το πρώτο επιταχύνει στα 100 km/h σε 6 sec με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και κίνηση εμπρός, ενώ με το S tronic και quattro ο χρόνο υποχωρεί στα 5,3 sec (μεικτή κατανάλωση 6,8 lt/100 km).

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο – μέχρι να λανσαριστεί το TTRS – TTS με την μόνιμη τετρακίνηση quattro χρειάζεται 4,7 sec για να πιάσει τα πρώτα 100 km/h, ενώ όπως και στο TT με τα 230 PS έχει ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική στα 250 km/h.