Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Audi S1

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Audi S1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Audi S1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το καυτό μικρό της γερμανικής μάρκας εφοδιάζεται με βελτιωμένη έκδοση του 2λιτρου TFSI κινητήρα. Αυτή έχει απόδοση 231 PS και ροπή της τάξης των 37,7 kgm. Είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας που εφοδιάζεται με τετρακίνηση, επιτυγχάνει τo 0-100 σε 5,8 sec ενώ η εργοστασιακή τιμή σχετικά με την κατανάλωσή του ορίζεται στα 7 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Ο πανίσχυρος κινητήρας, σε συνδυασμό με το σύστημα quattro και την εκτενώς αναβαθμισμένη ανάρτηση, είναι ο συνδυασμός που εγγυάται συγκινήσεις. «Το νέο S1 προσφέρει όλες τις αρετές ενός σπορ μοντέλου, εξαιρετικές επιδόσεις, πολύ καλό κράτημα και μόνιμη τετρακίνηση. Άλλωστε το σύστημα quattro έχει μεγάλο κοινό, που είμαι σίγουρος πως θα γίνει ακόμα, τώρα που το χρησιμοποιούμε και σε νέα κατηγορία», σχολίασε ο Prof. Dr. Hackenberg, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi.

Ο 2.0 TFSI προσφέρει όπως είπαμε επιτάχυνση 0-100 της τάξης των 5,8 sec για το S1 και 5,9 sec για τη Sportback εκδοχή του. Αντίστοιχα η κατανάλωση στη δεύτερη, από τα 7 lt/100 km, πάει στα 7,1 lt. Οι εκπομπές ρύπων είναι 162 και 166 g/km αντίστοιχα ενώ η τελική ταχύτητα και στις δύο εκδοχές είναι στα 250 km/h. Η ισχύς περνά στο δρόμο μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Οι έξτρα δυνατότητες έφεραν και αναβάθμιση στο σύστημα πέδησης, με μεγαλύτερων διαστάσεων δίσκους (στα 310mm εμπρός) ώστε να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή επιβράδυνση. Προαιρετικά, μπορούν να είναι βαμμένοι σε κόκκινο χρώμα και να φέρουν το logo «S1». Το καυτό γερμανικό σούπερ μίνι πατάει σε ζάντες 17 ιντσών, με ελαστικά 215/40. Προσφέρεται όμως και με 18άρες που συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 225/35.

Advertisement
Advertisement

Αισθητικά, έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά επιθετικό loοk, με σπορ σχεδιασμό των προφυλακτήρων, τις απολήξεις των εξατμίσεων, το λογότυπο quattro σε περίοπτη θέση, διχρωμία στο πίσω μέρος αλλά και πίσω αεροτομή. Υπάρχουν όμως και παραδοσιακές σχεδιαστικές επιλογές που συναντάμε και σε άλλα μοντέλα της μάρκας, με τα πρόσθια φωτιστικά σώματα να έχουν γνώριμο σχέδιο και Xenon προβολείς. Στα πίσω φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούνται LED αλλά με νέα οριζόντια γραφικά. Το νέο S1 Quattro θα προσφέρεται και σε τέσσερα νέα χρώματα.

Στο εσωτερικό, δεσπόζει το μαύρο χρώμα, ενώ συναντάμε σκούρο γκι στον πίνακα οργάνων. Το λογότυπο S1 βρίσκεται στη βάση του τιμονιού, διαθέτει σπορ καθίσματα ενώ μπορείτε να επιλέξετε και συνδυασμούς χρωμάτων, όπως αυτός με το έντονο κίτρινο στη βάση της κεντρικής κονσόλας.