Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη Laguna με 1.6 diesel και 160 PS

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επόμενη Laguna με 1.6 diesel και 160 PS

ΝΕΑ

Η επόμενη Laguna με 1.6 diesel και 160 PS

ΝΕΑ

Αντλώντας τεχνογνωσία από την εμπλοκή της στη Formula 1, η Renault παρουσιάζει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα, τον Energy dCi 160 Twin Turbo. Πρόκειται για ένα σύνολο 1,6 lt, το οποίο με τη βοήθεια των δύο turbo αποδίδει 160 PS στις 4.000 rpm και 38,7 kgm ροπής στις 1.750 rpm. Πρόκειται για έναν κινητήρα που σύμφωνα με τον κατασκευαστή του προσφέρει την αίσθηση ενός 2λιτρου με μειωμένη όμως κατά 25% κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ποια μοντέλα θα επωφεληθούν όμως από το νέο dCi; Η Renault αναφέρει ότι απευθύνεται στη μεσαία και τη μεγάλη κατηγορία (D και Ε), δηλαδή σε αυτοκίνητα όπως η Laguna και το Latitude. Στην ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία της ιστοσελίδας L’Argus βλέπουμε πώς θα μοιάζει η νέα Laguna, που θα παρουσιαστεί το 2015 και θα φέρει τη νέα μάσκα-ταυτότητα της γαλλικής μάρκας.

Το πρώτο turbo στον Energy dCi 160 συνεισφέρει στις χαμηλές στροφές για επιτάχυνση από στάση και ρεπρίζ. Το δεύτερο μεγαλύτερο turbo αναλαμβάνει δράση από τις μεσαίες ως τις υψηλές στροφές, συμβάλλοντας στη μεγάλη ισχύ. Η Renault έχει χρησιμοποιήσει την… τριβή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να βελτιώσει το σύστημα ψύξης του κινητήρα και να μειώσει τις τριβές.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση ή τους ρύπους του νέου diesel (πληροί τις προδιαγραφές Euro 6b), κάτι που ίσως πράξει τον Μάρτιο στη Γενεύη. Είναι από πιθανό έως αναμενόμενο να δούμε στο μέλλον τον dCi 160 Twin Turbo και κάτω από το καπό αυτοκινήτων της Nissan.