Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το GT-R Nismo στην πίστα

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το GT-R Nismo στην πίστα

ΝΕΑ

Video: Το GT-R Nismo στην πίστα

ΝΕΑ

Ένα μήνα μετά την επίσημη πρεμιέρα στις εκθέσεις του Τόκιο και του Λος Άντζελες, η κορυφαία έκδοση του supercar της Nissan παραμένει στο στόμα και την καρδιά όλων των φίλων της ταχύτητας. Το GT-R με τη σφραγίδα της Nismo θα διατίθεται αρχικά στην Ιαπωνία τον προσεχή Φεβρουάριο, ενώ στην Ευρώπη θα αφιχθεί το καλοκαίρι του 2014.

Advertisement
Advertisement

Ορισμένοι – αναμφίβολα τυχεροί – δημοσιογράφοι κλήθηκαν από τη Nissan στην πίστα Sodegaura Forest, κοντά στο Τόκιο για να οδηγήσουν το «τέρας» των 600 PS και των 66,5 kgm ροπής. Παρά το γεγονός ότι η χάραξη της πίστας αλλά και το μικρό της μήκος (2,4 km) δεν επέτρεπαν στο GT-R Nismo να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του, όσοι βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ταχύτητα και τη συμπεριφορά.

Πέρα από τις επεμβάσεις στον 3.8 V6, το Nissan GT-R Nismo φέρει μεγαλύτερη σταθερή πίσω αεροτομή (για αύξηση της κάθετης δύναμης), διαφορετικές απολήξεις της εξάτμισης, αποκλειστικές ζάντες, κόκκινες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και το πλάι του αμαξώματος. Πρόκειται σαφώς για ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο για χρήση στην πίστα, με πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, πιο παχιές αντιστρεπτικές ράβδους. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση έχει τρεις θέσεις: Track, Race, Race +.

Aν θέλετε να ξαναθυμηθείτε το γύρο – ρεκόρ του ιαπωνικού supercar στο Νίρμπουργκρινγκ, πατήστε ΕΔΩ.