Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ Γκίνες με Volvo

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ Γκίνες με Volvo

ΝΕΑ

Ρεκόρ Γκίνες με Volvo

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό ρεκόρ έχει πετύχει ο Αμερικανός Ίρβ Γκόρντον: έχει καλύψει σχεδόν τρία εκατομμύρια μίλια με το ίδιο αυτοκίνητο, το θρυλικό Volvo P1800 του 1966! Πρόκειται για ένα μοντέλο που έγινε διάσημο στα χέρια του διάσημου ηθοποιού, Ρότζερ Μουρ, καθώς ενσάρκωνε με περίσσιο στιλ τον δαιμόνιο «Σάιμον Τέμπλαρ» στη τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος»!

Advertisement
Advertisement

Ίσως λιγότερο γοητευτικός αλλά γεμάτος αγάπη για την αυτοκίνηση και το συγκεκριμένο ιστορικό μοντέλο, ο 72χρονος Γκόρντον κέρδισε μία θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αφού έχει ξεπεράσει τα 2.9 εκατομμύρια μίλια πίσω από το τιμόνι του οχήματος που απέκτησε πριν από 46 χρόνια (ή αν προτιμάτε, σχεδόν 4.7 εκατομμύρια χιλιόμετρα)!

Ο Αμερικανός είναι συνταξιούχος δάσκαλος από την πολιτεία της Νέας Υόρκης ενώ είχε φανεί από νωρίς πως δεν θα ξεκολλούσε από το P1800 αφού αγοράζοντάς το Παρασκευή, τη Δευτέρα ήταν ήδη στην αντιπροσωπεία για τον πρώτο προληπτικό έλεγχο των 1500 μιλίων – μέσα στο Σαββατοκύριακο είχε κάνει σχεδόν δυόμιση χιλιάδες χιλιόμετρα!

Με τη γλώσσα των αριθμών, ο Ίρβ Γκόρντον έχει περάσει σχεδόν 12 χρόνια της ζωής του οδηγώντας το Volvo του! Έχει αλλάξει ελαστικά 114 φορές, λάδια 734 ενώ γέμισε πάνω από 8μιση χιλιάδες φορές το ρεζερβουάρ του P1800 για να καλύψει τόσο μεγάλη απόσταση.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το αυτοκίνητό του, ήταν ένα από τα πιο σπορ μοντέλα της εποχής, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών του 1960 και βγήκε στην παραγωγή ένα χρόνο μετά. Η παραγωγή του σταμάτησε το 1973, έχοντας κατασκευαστεί περίπου 46.000 αυτοκίνητα!
[nggallery id=119]