Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Picanto με υγραέριο

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το Picanto με υγραέριο

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Picanto με υγραέριο

ΑΓΟΡΑ

Μία ακόμη επιλογή για όσους αναζητούν ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης προσφέρει η Kia. Από τα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το Picanto LPG, το οποίο μπορεί εκτός από βενζίνη να κινείται και με υγραέριο. Κυκλοφορεί με το 5θυρο αμάξωμα, με τον 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 lt. απόδοσης 67 PS και σε δύο επίπεδα εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Το Picanto 1.0 City LPG πωλείται προς 10.870 ευρώ (με το όφελος απόσυρσης) και εξοπλισμό που περιλαμβάνει 6 αερόσακους, κλιματισμό, αυτόματα φώτα, ραδιο-CD με MP3 και θύρα USB, ηλεκτρικούς και  θερμαινόμενους καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω. Η έκδοση 1.0 Uptown LPG προσφέρει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών, σύνδεση Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και με τιμή τα 11.350 ευρώ (με απόσυρση).

Ο κινητήρας με καύσιμο το υγραέριο εμφανίζει μεικτή κατανάλωση 6,2 lt. ανά 100 km και εκπομπές ρύπων CO2 100g/km, έχοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Οι επιδόσεις δεν επιβαρύνονται (0-100 km/h σε 14,7 sec και τελική 148 km/h), ενώ αν υπολογιστεί μέση τιμή υγραερίου το 0,90 €/lt. τότε χρειάζεται περίπου 55 ευρώ για κάθε 1.000 km. Η συνολική αυτονομία μπορεί να αγγίξει και τα 1.200 km.

Το Picanto LPG φέρει δύο δεξαμενές καυσίμου, μία βενζίνης 35 lt. στη συνηθισμένη θέση μπροστά από τον πίσω άξονα και μία υγραερίου 27 lt. κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο επιθυμητό καύσιμο.  Στο εσωτερικό η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο είναι η προσθήκη ενός δεύτερου δείκτη στον πίνακα οργάνων για τη στάθμη καυσίμου LPG.

Advertisement
Advertisement

Iδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση που συνοδεύει τα μοντέλα της Kia παραμένει και στο Picanto LPG.