Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξέφυγε ο Ogier (video)

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξέφυγε ο Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξέφυγε ο Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το δεύτερο σκέλος είχε δύο εικόνες: στο πρώτο του μισό είχε νέες συγκλονιστικές μάχες και εναλλαγές στη κορυφή της γενικής, το δεύτερο μισό όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στον Σεμπαστιέν Οζιέ. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το πρωί ήταν ο Μαντς Όστμπεργκ αυτός που με το Fiesta RS WRC της M-Sport αντιστεκόταν, υπερασπιζόμενος την τιμή των… Σκανδιναβών απέναντι στον Γάλλο “κατακτητή” της γερμανικής ομάδας. Οι δυο τους μοιράστηκαν πρωτιές και ο Νορβηγός είχε τα ηνία μέχρι που έσπασε ο εμπρός αριστερός του τροχός, κοστίζοντας του πολύ σε χρόνο.

Σαν να περίμενε μία τέτοια τόνωση ηθικού, ο Οζιέ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με το Polo R WRC σε 6 συνεχόμενες ειδικές και έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 38 δευτερολέπτων. Εκεί βρίσκονται οι δύο ταλαντούχοι οδηγοί της M-Sport, με τον πρωτοπόρο του πρώτου σκέλους, Τιερί Νεβίλ να είναι στη δεύτερη θέση. Ο Βέλγος είχε κλαταρισμένο ελαστικό τόσο στην ΕΔ13 όσο και στην υπέρ-ειδική και έχασε κ αυτός έδαφος έναντι του Οζιέ.

Πάντως δύσκολα θα απειληθούν – αν δεν κάνουν λάθη. Στην τέταρτη θέση της γενικής αλλά άλλα 20 και πλέον δευτερόλεπτα πιο πίσω, είναι το εργοστασιακό DS3 WRC του Μίκο Χίρβονεν. Ο τοπικός ήρωας πήρε την πρώτη ειδική της ημέρας αλλά ως εκεί. Μάλιστα είναι εξαιρετικά τυχερός αφού σε μία στροφή 5ης σχέσης (σ.σ. κοινώς… τέρμα γκάζι) έχασε προσωρινά τον έλεγχο και “από θαύμα” όπως ο ίδιος είπε, δεν είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

Μισό λεπτό πιο πίσω του, ένα ακόμα Citroen, με τον Κρις Μικ. Ο Βόρειο-Ιρλανδός έχασε πολύ χρόνο πίσω από το Fiesta του Ευγένι Νοβίκοφ αλλά ανέκαμψε το απόγευμα και ελπίζει σε δώρα, όπως αυτό του Αντρέας Μίκελσεν, που υποχώρησε στη κατάταξη όταν έχασε τον πίσω δεξί τροχό του VW Polo R WRC (είναι πλέον δέκατος).

Ο ταλαντούχος Γιάρκο Νίκαρα εντυπωσιάζει με το ρυθμό του πίσω από το τιμόνι του ιδιωτικού Mini ενώ ο όγδοος γενικής Γιάρι Κέτομαα με το Ford  Fiesta R5 είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης για τη κατηγορία WRC-2, ακολουθούμενος από τον πρώην αστέρα της Formula 1, Ρόμπερτ Κούμπιτσα (ενδέκατος γενικής).

Όσο για τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που εγκατέλειψε από το πρώτο σκέλος με σπασμένη ανάρτηση, κέρδισε 35 θέσεις σήμερα αλλά παραμένει 42ος γενικής, 21 λεπτά πίσω από τον πρώτο.

Advertisement

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες στιγμές της ημέρας.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:

1. Σεμπαστιέν Οζιέ VW 1h38m34.7s
2. Τιερί Νεβίλ M-Sport Ford +38.1s
3. Μαντς Όστμπεργκ M-Sport Ford +39.0s
4. Μίκο Χίρβονεν Citroen +1m01.4s
5. Κρις Μικ Citroen +1m33.2s
6. Γιάρκο Νίκαρα Prodrive Mini +2m18.6s
7. Ντάνι Σόρντο Citroen +2m45.0s
8. Γιάρι Κετομάα Ford +6m13.9s
9. Ευγένι  Νόβικοφ M-Sport Ford +6m38.5s
10. Ρόμπερτ Κούμπιτσα Citroen +7m24.1s

Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ 9, Νεβίλ 2, Χίρβονεν 2, Όστμπεργκ 2
Πρωτοπορία: ΕΔ1 Οζιέ, ΕΔ2 Χίρβονεν/Νεβίλ, ΕΔ3 Νεβίλ/Οζιέ, ΕΔ4 Νεβίλ/Χίρβονεν, ΕΔ5-6 Νεβίλ, ΕΔ7 Όστμπεργκ, ΕΔ8 Οζιέ, ΕΔ9-10 Όστμπεργκ, ΕΔ11-15 Οζιέ

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Φινλανδίας περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες).

Advertisement