Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βγάζει αντίπαλο του EcoBoost η Kia

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βγάζει αντίπαλο του EcoBoost η Kia

ΝΕΑ

Βγάζει αντίπαλο του EcoBoost η Kia

ΝΕΑ

Από τον περασμένο Νοέμβριο σας είχαμε ενημερώσει για τα σχέδια του Ομίλου Hyundai – Kia σχετικά με την εξέλιξη νέων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, τριών και τεσσάρων κυλίνδρων. Στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, η Kia έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μηχανικά της σύνολα.

Advertisement
Advertisement

Ξεχωρίζει ο νέος 3κύλινδρος T-GDI, χωρητικότητας 1 lt, ο οποίος θα έχει ισχύ 100 και 120 PS, αντίστοιχη δηλαδή του βραβευμένου μικρού EcoBoost της Ford. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας κινητήρων Kappa συνδυάζεται turbo και άμεσο ψεκασμό, με την Kia να υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση κατά 10-15% σε σχέση με τα σημερινά τετρακύλινδρα σύνολα.

Σύντομα θα δούμε και τον 4κύλινδρο 1.2 T-GDI, χωρητικότητας 1.248 cc. Θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό 1.6, παρουσιάζοντας ανάλογη ιπποδύναμη (περίπου δηλαδή 135 PS). Η γκάμα των T-GDI θα συμπληρώνεται από τον 1.6 με τα 204 PS (θα τον… απολαύσουμε στα νέα cee’d και pro_cee’d GT) και το 2λιτρο με 245 PS για τα μεγάλα οικογενειακά μοντέλα της κορεάτικης μάρκας.[nggallery id=2033]