Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του ix35 Fuel Cell

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άρχισε η παραγωγή του ix35 Fuel Cell

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του ix35 Fuel Cell

ΝΕΑ

Έστω και με δίμηνη καθυστέρηση, το πρώτο ix35 Fuel Cell βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της Hyundai στο Ουλσάν της Νότιας Κορέας. Το λευκό – μηδενικών εκπομπών – SUV θα εκτίθεται στο περίπτερο της κορεάτικης εταιρείας στη Γενεύη και στη συνέχεια θα παραδοθεί στην πόλη της Κοπεγχάγης. Η πρωτεύουσα της Δανίας θα παραλάβει συνολικά 15 ix35 Fuel Cell, ενώ άλλα δύο θα προμηθευτεί η πόλη Σκένε της Σουηδίας.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά θα παραχθούν 1.000 μονάδες έως το 2015, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν υπό την μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) προς εταιρείες αλλά και δημόσιους οργανισμούς, κυρίως στην Ευρώπη. Μετά από αυτή την ημερομηνία, θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του μοντέλου, με δεδομένη την έως τότε μείωση του κόστους αλλά και την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών στις μεγάλες πόλεις.

Το υδρογόνο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φορτίζει τις μπαταρίες πολυμερών λιθίου, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 PS. Το ix35 Fuel Cell – όπως όλα τα αυτοκίνητα τεχνολογίας κυψελών καυσίμου – εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό. Οι επιδόσεις του «πράσινου» ix35 δεν επιβαρύνονται δραματικά, με τα 100 km/h να έρχονται σε 12,5 sec και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 160km/h. Η αυτονομία με ένα γέμισμα φθάνει έως τα 594 km.[nggallery id=1939]