Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ετοιμάζει τον αντίπαλο της ΜΙΝΙ η Mercedes

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Ετοιμάζει τον αντίπαλο της ΜΙΝΙ η Mercedes

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ετοιμάζει τον αντίπαλο της ΜΙΝΙ η Mercedes

ΝΕΑ

Η μάχη για την αύξηση των πωλήσεων και την κυριαρχία στην αγορά των premium μοντέλων βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Mercedes, BMW, Audi και Volvo σχεδιάζουν σε βάθος… ετών και μας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις τα επόμενα χρόνια… Με την ολοκλήρωση της γκάμας της Mercedes στην compact κατηγορία με A-Class, CLA και την επερχόμενη GLA, στη Στουτγάρδη αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους ακόμη πιο… χαμηλά. Εννοούμε στα πολυτελή σουπερμίνι, όπου εκτός από τη MINI, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται η Citroen με το DS3, η Audi με το Α1 αλλά και η Fiat με το 500. Τα λεγόμενα fashion cars των οποίων οι πωλήσεις αυξάνονται συνεχώς, με την BMW, τις οποίας τα κέρδη αυξάνονται προοδευτικά χρόνο με το χρόνο, να οφείλει πολλά  στο πρώην Βρετανικό αυτοκίνητο. Μάλιστα ο γνωστός αυτοκινητικός γραφίστας Theophilus Chin κατέθεσε τη δική του εκδοχή για το πώς θα μοιάζει ένα μικρό αυτοκίνητου μήκους 4 m με το αστέρι στη μάσκα. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε αναμφίβολα η A-Class. Στην Μercedes σχεδόν έχουν αποφασίσει να  δώσουν το τελικό ΟΚ και να ξεκινήσει η ανάπτυξη και στη συνέχεια η παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δε θα δημιουργήσει κάποια υπο-μάρκα της Mercedes (όπως είναι η i και η Mini για την BMW) αλλά θα είναι, ένα μικρότερο της A-Class αυτοκίνητο το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα, όπως είναι για παράδειγμα το Α1 για την Audi.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, στη βάση θα βρίσκεται ένας τρικύλινδρος χωρητικότητας 1.4lt και απόδοσης περίπου 130PS, που αναπτύσσεται αυτή την περίοδο, αλλά και ο νέος diesel 1.6lt απόδοσης περίπου 120PS, που θα παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη του χρόνου.
Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών… το www.NewsAuto.gr!

 

[nggallery id=1923]

Advertisement
Advertisement