Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το μικρό SUV της Honda

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το μικρό SUV της Honda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το μικρό SUV της Honda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η κατηγορία των αστικών SUV είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η πιο ελκυστική για τους κατασκευαστές. Η μία μετά την άλλη, οι περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν τη δική τους πρόταση, σε μορφή είτε αυτοκινήτου παραγωγής είτε πρωτότυπου μοντέλου. Αυτό είναι το Honda Urban SUV Concept που κάνει πρεμιέρα στο Ντιτρόιτ.

Advertisement
Advertisement

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για ένα μοντέλο με κυρίως αστικό προσανατολισμό και compact διαστάσεις (μήκος 4,3 m). Το δημιούργημα των σχεδιαστών της Honda εντυπωσιάζει με τη μάσκα που… ενώνεται μοναδικά με τα φωτιστικά σώματα, τις έντονες ακμές στον εμπρός προφυλακτήρα και τους μεγάλους τροχούς. Η κλίση της οροφής και οι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα χειρολαβές των πίσω θυρών είναι τα γνωστά «τρυκ» που χαρίζουν coupe εμφάνιση.

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα βασίζεται στο Jazz, θα είναι λίγο μεγαλύτερο από 4 m και οι διαθέσιμοι χώροι θα ξεπερνούν αυτούς άλλων μοντέλων της κατηγορίας, όπως του Nissan Juke. Μπορούμε να «ποντάρουμε» στο ότι ανάμεσα στους κινητήρες θα βρίσκεται και ο νέος 1.6 i-DTEC, ισχύος 120 PS, με μέση κατανάλωση στα επίπεδα των 3,4 lt. ανά 100 km και εκπομπές ρύπων κάτω από 100 gr/km.

Η κίνηση θα περνά στους εμπρός τροχούς, ενώ παραμένει αμφίβολη η παραγωγή και τετρακίνητης έκδοσης. Το μικρό SUV της Honda θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία στα τέλη του έτους και αναμένεται στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2014.[nggallery id=1489]

Advertisement
Advertisement