Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το τελευταίο Ford Ka;

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό θα είναι το τελευταίο Ford Ka;

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το τελευταίο Ford Ka;

ΝΕΑ

Το μέλλον του αυτοκινήτου πόλης της Ford δείχνει αμφίβολο, αν βασιστούμε  στις δηλώσεις στελέχους της εταιρείας. Ο αρχισχεδιαστής της Ford Ευρώπης, Μάρτιν Σμιθ, φέρεται να δήλωσε στο βρετανικό Autocar ότι θα υποβληθεί μέσα στο 2013 στην προγραμματισμένη ανανέωση αλλά δεν υπάρχει πλάνο για δημιουργία επόμενης γενιάς. Το Ka μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Fiat 500, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας στην Πολωνία.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το «ξαδελφάκι» του, το μικρό της Ford δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία. Σε αυτό συνετέλεσαν τα αρκετά φθηνότερα μοντέλα στην κατηγορία (όπως τα κορεάτικα i10 και Picanto, το Aygo και τα γαλλικά C1 και 107), αλλά και premium προτάσεις (το 500 και το MINI). Το Ka βρέθηκε στη… μέση και χωρίς συγκεκριμένη σχεδιαστική «ταυτότητα» δεν κατάφερε να αποφέρει κέρδη στη Ford.

Η δεύτερη γενιά του Ka λανσαρίστηκε στα τέλη του 2008, οπότε μετά από 4 χρόνια περιμένουμε το καθιερωμένο facelift. Ο Theophilus Chin δανείστηκε στοιχεία από το ανανεωμένο Fiesta (την τραπεζοειδή μάσκα και τον προφυλακτήρα) και κατέληξε στη δική του πρόταση για το αυτοκίνητο πόλης. Ο χρόνος θα δείξει πάντως αν αυτό θα είναι το… κύκνειο άσμα για το μοντέλο της Ford.[nggallery id=1397]