Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pirelli Calendar 2013: Η αποθέωση της Γυναίκας

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pirelli Calendar 2013: Η αποθέωση της Γυναίκας

ΝΕΑ

Pirelli Calendar 2013: Η αποθέωση της Γυναίκας

ΝΕΑ

Φέτος η Pirelli ξάφνιασε τους πάντες. Παρουσίασε το ημερολόγιό της χωρίς γυμνό. Ο διάσημος φωτογράφος Στιβ Μακ Κάρι με ένα μοναδικό τρόπο αποθεώνει την ωραιότητα της Γυναίκας… Αποστολή στο Ρίο ντε Τζανέιρο: Τάκης Τρακουσέλλης

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του ημερολογίου της Pirelli αναμφίβολα είναι ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός. Τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας τόσο για τα μηνύματα που περνάει ανάλογα με τη θεματολογία του, όσο και για την καλλιτεχνική χροιά που έχει πάρει πλέον, το πιο διάσημο ημερολόγιο. Εϊναι πλέον παγκοσμίως αναγνωρισμένο πως το ημερολόγιο της Pirelli είναι Τέχνη.

Φέτος οι Ιταλοί θέλησαν να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάλεσαν ουσιαστικά έναν φωτορεπόρτερ, θέλοντας να βγάλουν από το φακό του την ίδια τη ζωή. Πέρα από τα στημένα σκηνικά, τα ακριβά ρούχα (ή καλύτερα εσώρουχα) αλλά και το βαρύ μεϊκάπ. Ο Στιβ Μακ Κάρι είναι ο φωτογράφος που έχει απαθανατίσει μέσα από τα μάτια των ανθρώπων το δράμα που βίωναν στους πολέμους που έκαναν οι… κυβερνήτες τους. Είναι ο φωτογράφος που είχε αποτυπώσει το μεγάλο «γιατί» στο βλέμμα της μικρής Αφγανής όταν η χώρα της βομβαρδιζόταν από τους συμπατριώτες τους, τους Αμερικανούς.

Είναι ο Αμερικανός φωτογράφος που από κάποιους συμπατριώτες του χαρακτηρίστηκε ως προδότης και παράλληλα -από τους περισσότερους- αποθεώθηκε, γι’ αυτή τη φωτογραφία. Ο Στιβ Μακ Κάρι είναι ένας Ειρηνιστής, που μπορεί να εκφράζεται με πολύ σκληρή γλώσσα για το κακό των πολέμων, μέσα από το φακό του.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=1111]

Αυτός ο φωτογράφος λοιπόν στο ημερολόγιο της Pirelli για το 2013, έκανε το διαφορετικό. Δεν έγδυσε τα μοντέλα του, αλλά φωτογράφησε την ωραιότητα της Γυναίκας, μέσα στο πολύχρωμο και πολλές φορές άγριο περιβάλλον μίας πόλης που πλέον αλλάζει. Αυτή η πόλη είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Έτσι, οι επικίνδυνες φαβέλες έγιναν το φόντο για να αναδειχθεί η σεξουαλικότητα ενός ντυμένου, γυναικείου κορμιού. Το απρόσωπο εμπορικό λιμάνι πήρε χρώμα για να καταγραφεί την θετική ενέργεια μίας Γυναίκας που ήδη μετράει μισό αιώνα ζωής της. Οι παλιές, ταλαιπωρημένες, γκρίζες γωνιές της πόλης, πήραν ζωή αφού πάνω τους ακούμπησε μία έγκυος γυναίκα (Αντριάνα Λίμα). Και οι έντεκα Γυναίκες που έλαβαν μέρος μέσα από το φακό του Στιβ Μακ Κάρι, έβγαλαν αυτό που κάποιοι άλλοι για να το αποδώσουν πρέπει να ξεγυμνώσουν.

Advertisement

Το σίγουρο είναι πως η Pirelli για άλλη μία χρονιά με το ημερολόγιό της κατάφερε να κάνει τον κόσμο να μιλάει για ένα ανθρωπιστικό έργο τέχνης.