Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην Ευρώπη το ανανεωμένο MX-5

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ευρώπη το ανανεωμένο MX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην Ευρώπη το ανανεωμένο MX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα στο εμπρός μέρος, αλλά και βελτιώσεις που δεν εντοπίζονται με το μάτι, το MX-5 επανακυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Η γκάμα των κινητήρων δεν άλλαξε (ο 1.8 με 126 PS και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ο 2λιτρος με 160 PS και αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων), όμως έγιναν ορισμένες επεμβάσεις στο πεντάλ του γκαζιού – για πιο ομαλή επιτάχυνση – και σε αυτό του φρένου – για καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου κατά το φρενάρισμα. Σύμφωνα με τη Mazda, οι αλλαγές έχουν συμβάλλει στην καλύτερη συμπεριφορά του ΜΧ-5 κατά την είσοδο στις στροφές και την έξοδο από αυτές.

Advertisement
Advertisement

Το εμπρός μέρος έχει επανασχεδιαστεί, με στόχο να χαρίζει πιο επιθετική εμφάνιση στο ιαπωνικό roadster. Το κάτω μέρος του προφυλακτήρα προστατεύει τα πόδια των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ κάνει πρεμιέρα και το σύστημα «ενεργού καπό» της Mazda. Μόλις ανιχνευτεί επαφή με πεζό ανασηκώνεται, περιορίζοντας έτσι τις συνέπειες της πρόσκρουσης. Διαθέσιμο τόσο με σκληρή ανοιγόμενη οροφή όσο και με υφασμάτινη, το διθέσιο μοντέλο διατίθεται με οκτώ χρώματα, καθώς έχει προστεθεί μία απόχρωση του γκρι. Παράλληλα έχουν γίνει μικρές αλλαγές στα υλικά του ταμπλό και του τιμονιού.

Το ενδιαφέρον μας βρίσκεται πάντως στην επόμενη γενιά του πισωκίνητου roadster. Μετράμε αντίστροφα έως το 2015, όταν αναμένεται το αυτοκίνητο που θα εξελιχθεί από κοινού με την Alfa Romeo.[nggallery id=1038]