Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ισχυρότερη μάρκα στον κόσμο η Ferrari

Ελλάδα 23:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ισχυρότερη μάρκα στον κόσμο η Ferrari

ΝΕΑ

Ισχυρότερη μάρκα στον κόσμο η Ferrari

ΝΕΑ

Ανάμεσα σε όλα τα brands του κόσμου – και όχι απλά του αυτοκινήτου – η Ferrari ανακηρύχτηκε φέτος το πιο δυνατό σύμφωνα με την έγκυρη εταιρία συμβούλων Brand Finance.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Η ετήσια μελέτη Global 500 είναι το πιο έγκυρο μέτρο σύγκρισης εταιριών από όλο τον κόσμο, τόσο αναφορικά με τη δύναμη της κάθε μίας ως όνομα όσο και με την αξία της στην αγορά.

Η φετινή πρωτιά της Ferrari μπροστά από την ίδια την Coca Cola αποτελεί τεράστια επιτυχία φυσικά για την ίδια, την ιταλική βιομηχανία αλλά και για τη βιομηχανία του αυτοκινήτου που τα τελευταία χρόνια δείχνει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μετά τους κολοσσούς των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και του web.

Advertisement
Advertisement

Η λίστα της Brand Finance βασίζεται σε μία περίπλοκη φόρμουλα που λαμβάνει υπ’ όψιν τις 37 παραμέτρους, από τη δυναμική του μάρκετινγκ και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων μέχρι την απόδοση της διοίκησης και το κοινό αίσθημα – το πόσο συνδεδεμένο δηλαδή είναι το παγκόσμιο κοινό με κάθε εταιρία. Ειδικά στον τελευταίο τομέα όλοι φανταζόμαστε ότι η Ferrari είναι το πιο αναγνωρίσιμο και ποθητό όνομα στον κόσμο. Όπου και να πας, από τα βάθη της Αφρικής μέχρι την Παπούα Νέα Γουινέα, το σήμα με το αλογάκι όλοι το ξέρουν και το ποθούν!

Χαρακτηριστικό είναι το ότι η Ferrari είναι μία από τις έντεκα μόνο εταιρίες στον κόσμο με δείκτη AAA+. Την ακολουθούν οι Google, Coca-Cola, Hermes, Disney, Rolex αλλά και ο «εχθρός» Red Bull.

Βέβαια στην αντίστοιχη λίστα με τις πιο πολύτιμες εταιρίες του κόσμου – η οποία αφορά στη χρηματιστηριακή αξία κάθε εταιρίας – η μικρή Ferrari είναι μόλις στη θέση 350.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo

Advertisement

Όσο για τα οικονομικά στοιχεία του Μαρανέλο για το 2013 είναι ιδιαίτερα ανθηρά παρότι πέρυσι πουλήθηκαν 5% λιγότερες Ferrari από το 2012, κάτι που ήταν προδιαγεγραμμένο από τον ίδιο τον Montezemolo. 6.922 Ferrari βγήκαν από τις γραμμές του Μαρανέλο λοιπόν αποφέροντας κέρδη 246 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά η Ferrari έχει αποθεματικό 1,36 δις ευρώ, παρά τις επενδύσεις που έχει κάνει τα τελευταία 12 χρόνια σε εργοστάσια, R&D αλλά και στην F1.

Αυτό είναι πολύ μετρητό και για καλό σκοπό. Με τέτοια οικονομική άνεση, αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να δούμε να σχεδιάζει το Μαρανέλο τα επόμενα χρόνια…

Advertisement