Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Citroen C5 με off road δυνατότητες

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Citroen C5 με off road δυνατότητες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Citroen C5 με off road δυνατότητες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον αντίπαλο του Insignia Country Tourer παρουσιάζει η Citroen. Το C5 CrossTourer θα κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη και συνδυάζει τους χώρους ενός station wagon με την ελευθερία ενός crossover. Δεν πρόκειται για ένα τετρακίνητο μοντέλο, αλλά η αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και τα προστατευτικά στο αμάξωμα του δίνουν αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Το C5 CrossTourer διατίθεται με κινητήρες diesel από 115 έως 200 PS και η τιμή του στην αγορά της Γαλλίας αρχίζει από 31.950 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το C5 CrossTourer εφοδιάζεται με την ανάρτηση Hydractive III+. Το τεχνολογικό… καλούδι της Citroen διατηρεί σταθερή την απόσταση από το έδαφος ανεξαρτήτως φορτίου. Τα αμορτισέρ «δουλεύουν» ανάλογα με τη συμπεριφορά του οδηγού και την επιφάνεια του δρόμου. Στις υψηλές ταχύτητες χαμηλώνει το αμάξωμα για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά. Στις χαμηλές ταχύτητες το ύψος αυξάνει σε δύο θέσεις: κατά 6 cm μέχρι τα 10 km/h και κατά 4 cm από 10 έως 40 km/h. Έτσι η απόσταση από το έδαφος αυξάνεται για να περνά το Citroen από δύσκολα σημεία.

Η ρυθμιζόμενη απόσταση του αμαξώματος διευκολύνει τον οδηγό να φορτώσει ογκώδη και βαριά αντικείμενα. Η ανάρτηση Hydractive III+ μπορεί να συνδυαστεί με όλους τους κινητήρες, εκτός από τον HDi 115 με το μηχανικό κιβώτιο και τον e-HDi 115 Airdream με το αυτόματο. Ο εξοπλισμός του C5 CrossTourer περιλαμβάνει και κάθισμα οδηγού με δυνατότητα μασάζ.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με το απλό C5, το CrossTourer έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm, φέρει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, γκρι ράφες οροφής, προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και αλουμινένιες ποδιές στους δύο προφυλακτήρες. Βελτιωμένη πρόσφυση σε σημεία με χιόνι ή λάσπη προσφέρει το traction control, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας.