Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Legacy είναι εδώ

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Legacy είναι εδώ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Legacy είναι εδώ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Σικάγο έκανε το νέο μεσαίο sedan της Subaru. Το Legacy προσφέρει στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical AWD, ένα πλεονέκτημα έναντι του ισχυρού ανταγωνισμού στην κατηγορία. Στο βασικό εξοπλισμό είναι και το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineartronic CVT, με paddles πίσω από το τιμόνι για χειροκίνητη λειτουργία. Το μήκος του αμαξώματος φθάνει τα 4,8 m και το μεταξόνιο τα 2,75 m.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο Legacy θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Subaru στις ΗΠΑ το προσεχές καλοκαίρι, διαθέσιμο με δύο κινητήρες boxer. Ο 4κύλινδρος 2.5 αποδίδει 175 PS και 24,1 kgm ροπής, ενώ ο κορυφαίος εξακύλινδρος 3.6 εμφανίζει μέγιστη ισχύ 256 PS και ροπή 34,1 kgm. Ο δεύτερος χρησιμοποιεί μία ειδικά τροποποιημένη έκδοση του CVT για να διαχειρίζεται την υψηλότερη ροπή. Η Subaru ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 7,8 lt/100 km για το 2.5 και 10,2 lt/100 km για το 3.6.

Η Subaru προσφέρει στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου της μοντέλου το σύστημα EyeSight. Χρησιμοποιεί μία κάμερα για να «σκανάρει» το δρόμο και σε συνεργασία με τα Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Braking και Vehicle Lane Departure Warning αποτρέπει τα τροχαία ατυχήματα. Στόχος της ιαπωνικής μάρκας είναι το Legacy να εξασφαλίσει την υψηλότερη διάκριση από τον αμερικάνικο οργανισμό IIHS (το αντίστοιχο των 5 αστεριών από το Euro NCAP).

Advertisement
Advertisement

Η γενική σχεδιαστική φιλοσοφία του Legacy Concept (είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο στο Λος Άντζελες) διατηρήθηκε στο αυτοκίνητο παραγωγής, έγιναν όμως οι αναμενόμενες αλλαγές στα φωτιστικά σώματα, τους προφυλακτήρες και τους εξωτερικούς καθρέπτες. Οι λεπτές μπροστινές κολώνες και η κλίση της οροφής προσδίδουν sport χαρακτήρα στο μοντέλο της Subaru.