Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο διαλυμένο BMW i8

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο διαλυμένο BMW i8

ΝΕΑ

Το πρώτο διαλυμένο BMW i8

ΝΕΑ

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που κάθε αριστούργημα της αυτοκίνησης γίνεται… στραπατσαρισμένες λαμαρίνες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο λόγος για το plug-in hybrid επιδόσεων της BMW, το i8, που είχε… «στενές επαφές τρίτου τύπου» με τις μπαριέρες γερμανικού αυτοκινητόδρομου! Όπως αναφέρει το carscoops.com, πίσω από το τιμόνι ήταν ένας 30χρονος μηχανολόγος της βαυαρικής μάρκας ενώ το «θύμα» της υπόθεσης, είναι στη πρωτότυπη εκδοχή του i8 και όχι αυτή που έχει μπει στη γραμμή παραγωγής.

Αιτία του ατυχήματος ήταν η αυξημένη ταχύτητα, με τον επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, Nicholas Bishop, να δηλώνει στο γερμανικό Merkur πως το πρωτότυπο i8 πρώτα χτύπησε στην αριστερή μπαριέρα του αυτοκινητόδρομου, πριν περάσει ανεξέλεγκτο στο άλλο άκρο και ακινητοποιηθεί εκεί.

Advertisement
Advertisement

Το Plug-in υβριδικό coupe επιδόσεων της γερμανικής μάρκας, παίρνει ώθηση από τη συνδυασμένη δράση ενός 3κύλινδρου βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 lt, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 231 PS και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 131 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 362 PS και η ροπή ορίζεται στα 58,1 kgm.

Η BMW μας συστήνει το i8 μέσω μίας σειρά από βίντεο που επικεντρώνονται στις επιδόσεις του, το σχεδιασμό του, τη χρήση ανθρακονημάτων και τη σημασία του χαμηλού του βάρους.