Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η GLA AMG με 360 PS!

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η GLA AMG με 360 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η GLA AMG με 360 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η οικογένεια της Mercedes AMG αποκτά ένα νέο μέλος, το  μικρό SUV επιδόσεων της γερμανικής μάρκας. Ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας στο Ντιτρόιτ στις 13 Ιανουαρίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της GLA45 AMG. Όπως ήταν γνωστό, κινητήρας είναι ο 2λιτρος turbo με 360 PS και 45,9 kgm ροπής, στην ίδια δηλαδή παραλλαγή με το 4κύλινδρο σύνολο που εξοπλίζει τις Α45 AMG και CLA45 AMG.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC. Υπό νορμάλ συνθήκες, η ροπή στέλνεται στους εμπρός τροχούς, ενώ όταν κριθεί απαραίτητο η αναλογία στους δύο άξονες φθάνει έως το 50:50. Kιβώτιο είναι βέβαια το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη SpeedShift DCT της AMG. Έχει τρεις θέσεις λειτουργίας, τη C (Controlled Efficiency) για περιορισμό της κατανάλωσης (είναι ενεργοποιημένο το start/stop), την Μ (Manual) και την S (Sport) για πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων.

Η κορυφαία GLA χρειάζεται λιγότερο από 5 sec (4,8 για την ακρίβεια) για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ όπως συμβαίνει σε αυτή της κατηγορίας, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει μέση κατανάλωση 7,5 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 175 g. CO2 ανά km.

Το αεροδυναμικό body kit (εμπρός splitter, πλαϊνά μαρσπιέ, πίσω αεορτομή και διαχύτης) διαχωρίζει την GLA45 AMG από τις απλές εκδόσεις του γερμανικού SUV. Στάνταρ είναι οι τροχοί 19 ιντσών με ελαστικά 235/45, ενώ προαιρετικά διατίθενται και ζάντες 20 ιντσών, τις οποίες μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες. Στο εσωτερικό συναντάμε sport δερμάτινα καθίσματα με κόκκινες ραφές, αλλά και τιμόνι της AMG με επένδυση από αλκαντάρα.

Advertisement
Advertisement