Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Sutil: Οι μικρές ομάδες μπορεί να σοκάρουν το ‘14

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Sutil: Οι μικρές ομάδες μπορεί να σοκάρουν το ‘14

FORMULA 1

Sutil: Οι μικρές ομάδες μπορεί να σοκάρουν το ‘14

FORMULA 1

Αισιόδοξος πως οι θεμελιώδεις αλλαγές των κανονισμών της Formula 1 μπορεί να φέρουν ανατροπές στις ισορροπίες παρουσιάζεται ο Adrian Sutil. Ο Γερμανός ευελπιστεί πως η Sauber είναι μία από τις ομάδες που μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Έχουμε άλλωστε δει και στο παρελθόν πως το ανακάτεμα της τράπουλας σε ότι αφορά στους κανόνες του παιχνιδιού, μπορεί να προκαλέσει εκπλήξεις και μάλιστα μεγάλου βεληνεκούς.

«Η σεζόν του 2014 θα είναι διαφορετική απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Νέοι κινητήρες, πολύ διαφορετικά ελαστικά, γενικά τα μονοθέσια θα απαιτούν εντελώς διαφορετικό στιλ οδήγησης. Είναι μία νέα εποχή για τη Formula 1. Θα έχει ενδιαφέρον για εμάς τους οδηγούς, καθώς θα έχουμε νέες προκλήσεις μπροστά μας. Ειδικά στους πρώτους αγώνες, θα υπάρχει η δυνατότητα είτε να φέρεις εντυπωσιακά αποτελέσματα είτε να τα πας χάλια. Θα υπάρχουν ευκαιρίες για τις πιο μικρές ομάδες. Ίσως ένα βάθρο να είναι εφικτό, ποτέ δεν ξέρεις», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Sutil σε video που δημοσιοποίησε η Sauber.

Advertisement
Advertisement

Γενικά ο Γερμανός τάσσεται υπέρ τέτοιων αλλαγών που δίνουν ευκαιρίες και στις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες.

«Είναι καλό που θα αλλάξουν οι ισορροπίες. Ίσως του χρόνου ανάμεσα σε αυτές που θα μάχονται ψηλά, να είναι και ομάδες που κανείς δεν περίμενε να είναι εκεί. Θα είναι συναρπαστικό και ανυπομονώ», είπε ο 30χρονος.

Ο Sutil έχει στο ενεργητικό του 109 εκκινήσεις στη Formula 1, έχει σημειώσει μία φορά τον ταχύτερο γύρο και καλύτερος τερματισμός του ήταν η τέταρτη θέση στη Μόντσα το 2009. Μετά από έξι χρόνια ως επίσημος οδηγός της Force India (σ.σ. το 2007 αγωνιζόταν ως Spyker), το 2014 θα τρέχει με τα χρώματα της Sauber. Teammate του θα είναι ο Esteban Gutierrez που παρέμεινε στις τάξεις της ελβετικής ομάδας.