Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λιώνει στις δοκιμές το νέο Type R

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λιώνει στις δοκιμές το νέο Type R

ΝΕΑ

Λιώνει στις δοκιμές το νέο Type R

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Honda ξεκίνησε το πρόγραμμα εξέλιξης του νέου Civic Type R στη πίστα δοκιμών Τοτσίγκι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για μία από τις ιδιόκτητες πίστες δοκιμών της ιαπωνικής μάρκας και εκεί διεξάγεται το επόμενο στάδιο εξέλιξης του καθαρόαιμου hatch επιδόσεων της – μέχρι πρότινος είχαμε δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους και στη συγκεκριμένα στη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία.

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε και ο οδηγός της Honda στο WTCC, Γκαμπριέλε Ταρκουίνι, που δήλωσε σχετικά: «Το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η δύναμη και η ροπή του κινητήρα καθώς επίσης και το γενικότερο στήσιμο του. Είναι αξιοσημείωτη η κατευθυντικότητα του καθώς επίσης και η αμεσότητα του τιμονιού στις εντολές του οδηγού. Η συμπεριφορά του είναι παραπλήσια με αυτή του αγωνιστικού μου αυτοκινήτου. Κάθε στιγμής μπορείς να νιώσεις το DNA ενός Type R».
Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο, πατώντας εδώ.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Civic Type R θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Honda στην Ευρώπη, που θα είναι εφοδιασμένο με τον νέο υπέρ-τροφοδοτούμενο VTEC κινητήρα της οικογένειας Earth Dreams Technology. Ο νέος 2λιτρος  τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας  άμεσου ψεκασμού θα έχει ιπποδύναμη που θα ξεπερνά τους 280 ίππους και θα είναι συμβατός με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων του EURO 6.