Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Αυστρία: Πατάμε φρέσκο χιόνι με τη νέα Χ5!

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Live από Αυστρία: Πατάμε φρέσκο χιόνι με τη νέα Χ5!

ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Αυστρία: Πατάμε φρέσκο χιόνι με τη νέα Χ5!

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τα πρώτα

Advertisement
Advertisement

χιόνια έχουν πέσει στο Τιρόλο και τις Αυστριακές Άλπεις, περιοχή που επέλεξε η BMW για την παρουσίαση του νέου της πολυτελούς SUV της X5.



ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Με το σλόγκαν «The boss is back» σε ελεύθερη μετάφραση «Αρχηγού παρόντος…», οι άνθρωποι της BMW θέλουν να θυμίσουν πως η X5 ήταν το μοντέλο που δημιούργησε τη συγκεκριμένη κατηγορία το 1999. Η πρώτη γενιά έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2006 όπου αντικαταστάθηκε από τη δεύτερη γενιά που τώρα ολοκληρώνει τον κύκλο της. Συνολικά η BMW έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 1.3 εκατομμύρια Χ5 ενώ πλέον στη σειρά Χ (Χ1, Χ3, Χ5) αναλογεί το 30% των πωλήσεων της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά Χ5 είναι εντυπωσιακά ίδια και ταυτόχρονα εντυπωσιακά διαφορετική από την προηγούμενη. Στη σχεδίαση της ξεχωρίζουν οι τραπεζοειδείς μορφές ενώ είναι προφανώς μεγαλύτερο αυτοκίνητο από την προκάτοχό της. Από τις καινοτομίες που φέρει ξεχωρίσαμε το ολοκληρωμένο πακέτο Connected Drive με την οθόνη των 10.25 ιντσών να κυριαρχεί στο κέντρο του ταμπλό.

Παραθέτουμε προς χάριν εντυπωσιασμού μερικά από τα συστήματα που λειτουργούν διαμέσου του Connected Drive:
BMW Head-Up Display που ρυθμίζεται καθ' ύψος με έγχρωμες απεικονίσεις και γραφικά. BMW Night Vision που ανιχνεύει στο σκοτάδι την παρουσία πεζών ή ζώων, Lane Change Warning, Speed Limit Info, BMW Parking Assistant στο οποίο προβάλλεται ολόγραμμα του αυτοκινήτου σε κάτοψη πάνω στον περιβάλλοντα χώρο 360 μοιρών που συντίθεται από 6 κάμερες, Driving Assistant με Lane Departure Warning, Collision Warning η παρεμβατικότητα του οποίου ρυθμίζεται, Pedestrian Warning με αυτόματο φρενάρισμα αν χρειαστεί, Active Cruise Control που συνδυάζεται με σύστημα εκκίνησης – ακινητοποίησης του οχήματος, Traffic Jam Assistant με διατήρηση ταχύτητας και γωνίας στροφής του τιμονιού, ολοκληρωμένο πακέτο σύνδεσης στο Διαδίκτυο, Intelligent Emergency Call,  Real Time Traffic Information, αναγνώριση φωνής και διαχείριση email, SMS και άλλα.

Κατά την άποψή μας το συγκεκριμένο πακέτο “Connected Drive” είναι και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της νέας Χ5.

Advertisement

Πολύ δουλειά έχει γίνει και στον τομέα των αναρτήσεων πλέον η Χ5 προσφέρεται με τέσσερα διαφορετικά πακέτα. Το Comfort, το Dynamic, το Professional που συνδυάζει τα δυο πρώτα και το M Sport. Όλα συνδυασμένα με αερανάρτηση. Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις μας άφησε το σύστημα Dynamic Performance Control το οποίο μπορεί να κατανείμει τη ροπή όχι μόνο ανάμεσα στους άξονες αλλά και ανάμεσα στους τροχούς, διασφαλίζοντας έτσι την σταθερότητα του αυτοκινήτου ακόμη και σε συνθήκες ανομοιόμορφης πρόσφυσης.

Η Χ5 προσφέρεται αρχικά με V8 βενζινοκινητήρα 4.4lt απόδοσης 450PS αλλά και ένα hi tech 3λιτρο 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με 3 turbo ο οποίος αποδίδει 381PS και το κυριότερο 73kgm από τις 1300rpm. Το όποιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά συγκεντρώνεται κατά την άποψή μας σε δυο κινητήρες. Καταρχάς στον εξακύλινδρο τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 258PS με ροπή 57.5kgm στις 1500rpm με μικτή κατανάλωση 6.2lt/100km. Η τιμή του αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά με τον εν λόγω κινητήρα θα αγγίζει τις 70 χιλιάδες ευρώ.

Advertisement

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μελλοντική έκδοση με το δίλιτρο 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 218PS που θα παρουσιαστεί στα τέλη του χρόνου και θα την δούμε στη χώρα μας το 2014. Αυτή θα συνδυαστεί και με δικίνητο μοντέλο του οποίου οι εκπομπές ρύπων CO2 θα είναι στα 149gr/km. Λίγο ακόμη και θα έμπαινε ελεύθερα και στον πράσινο δακτύλιο! Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με το εξαιρετικό ημιαυτόματο 8αρι κιβώτιο της ZF. Η νέα Χ5 θα αρχίσει να πωλείται στην Ελλάδα πριν τα τέλη του 2013.

zp8497586rq