Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν θα διευκολύνει τον Προδρόμου η RBR

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα διευκολύνει τον Προδρόμου η RBR

FORMULA 1

Δεν θα διευκολύνει τον Προδρόμου η RBR

FORMULA 1

Στο περιθώριο του Grand Prix της Ιαπωνίας ανακοινώθηκε μία σημαντική μεταγραφή στον τεχνικό τομέα, με τον Πήτερ Προδρόμου να αφήνει τη Red Bull Racing για να επιστρέψει στη McLaren. Ωστόσο αυτό δύσκολα θα γίνει πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του, στο τέλος του 2014 δηλαδή…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Ο Πήτερ είναι πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας. Η συνεισφορά του είναι πολύτιμη και παρότι το περιεχόμενο κάθε συμβολαίου συνεργασίας είναι προφανώς εμπιστευτικό, αυτό που μπορώ να πω είναι πως το δικό μας έχει ακόμα αρκετή διάρκεια. Σίγουρα δεν βιαζόμαστε να τον αποδεσμεύουμε και θα παραμείνει μέλος της ομάδας μας μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου», σχολίασε στο βρετανικό περιοδικό Autosport ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ.

Το σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ο τεχνικός που αλλάζει στρατόπεδο, να παίρνει άδεια διαρκείας ώστε να μην μπορεί να μεταφέρει πρόσφατη τεχνογνωσία στη νέα του ομάδα. Ωστόσο, εδώ ο Χόρνερ εκπλήσσει με τη θέση του επί του θέματος.

Advertisement
Advertisement

«Θα συνεχίσει να εμπλέκεται στη δουλειά πάνω στο μονοθέσιο μας μέχρι την ημέρα που θα σταματήσει να εργάζεται σε εμάς. Αυτό έκανε άλλωστε και στη McLaren, πριν ενταχθεί στο δικό μας δυναμικό», τόνισε ο Βρετανός.

Ο Προδρόμου είναι Κυπριακής καταγωγής αλλά γεννημένος στο Λονδίνο. Στην RBR έχει το ρόλο του επικεφαλής αεροδυναμικής. Σπούδασε στο Imperial College αποφοιτώντας το 1991 με πτυχίο στην αεροναυπηγική και Master στην υπολογιστική ρευστοδυναμική (CFD). Έπιασε δουλειά στη McLaren στα 22 του, αρχικά στο τμήμα CFD. Μεταπήδησε στο πρόγραμμα της αεροδυναμικής σήραγγας της βρετανικής ομάδας και το 2000 προβιβάστηκε σε επικεφαλής αεροδυναμικής σε αυτό. Τον Μάιο του 2005, οι αλλαγές στην τεχνική ομάδα της McLaren, τον έφεραν σε ρόλο Επικεφαλής Αεροδυναμικής Εξέλιξης.

To 2006 ακολούθησε τον μέντορά του, Έντριαν Νιούι, ξεκινώντας την περιπέτεια της Red Bull Racing. Παρότι όλα τα εύσημα για τους τρεις (σ.σ. σε λίγο τέσσερις) παγκόσμιους τίτλους της αυστριακής ομάδας σε κατασκευαστές και του Σεμπάστιαν Φέτελ στους οδηγούς, πηγαίνουν συνήθως στον Νιούι, είναι σαφές πως και ο Προδρόμου έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή.

Advertisement

zp8497586rq