Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται και το SUV της Alfa Romeo

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερχεται και το SUV της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ερχεται και το SUV της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Μετά την… βόμβα Μαρκιόνε, περί συρρίκνωσης (έως και κλεισίματος) της Lancia, της αλλαγής έδρας της Fiat σε Ολλανδία και Βρετανία, έρχονται και οι καλές φήμες (και για πολλούς κατευθυνόμενες από τους Ιταλούς)  για την Alfa Romeo … 

Advertisement
Advertisement

Ετσι μετά το σπορτίφ roadster που έρχεται (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ), αλλά και της παρουσίασης του πρώτου μικρού SUV της Jeep (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ) το Δ.Σ. των Ιταλών αναμένεται να δώσει τους επόμενους μήνες το “πράσινο φως”  για την έναρξη της εξέλιξης και της παραγωγής του πολυαναμενόμενου  SUV της Alfa Romeo. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι Ιταλοί έχουν στα χέρια τους αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε πως ένα τέτοιο μοντέλο από την Alfa Romeo θα έχει ευρύτατη εμπορική αποδοχή.

Πρόσφατα μάλιστα, ο επικεφαλής του βρετανικού παρακλαδιού της Alfa Romeo, Ντάμιεν Ντάλι επιβεβαίωσε το σενάριο που θέλει τη μάρκα να ετοιμάζει SUV. «Θα υπάρξει τέτοιο μοντέλο στη γκάμα μας μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια», τόνισε ο Βρετανός.

Οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν μία κοινή γραμμή παραγωγής για το SUV της Maserati, της Alfa Romeo, αλλά και το νέου Jeep Grand Cherokee που θα προορίζεται για την Ευρωπαϊκή αγορά. Πιθανότατα αυτή η μονάδα παραγωγής θα είναι το εργοστάσιο του Γκρουγκλιάσκο (όπου έχει αρχίσει η παραγωγή των πρωτοτύπων της νέας Quattroporte), ενω το αναμενόμενο όγκο στις παραγγελίες θα αναλάβει να καλύψει σε παραγωγή και το εργοστάσιο της Μόντενα (εκεί που θα κατασκευάζεται η νέα Alfa Romeo 4C).

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες μας δεν αναφέρουν το εργοστάσιο Μιραφιόρι στο Τορίνο, όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί η παραγωγή του Alfa Romeo SUV, αλλά και αυτού με το σήμα της Jeep.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι Ιταλοί αναπτύσσουν και έναν νέο 2λιτρο diesel κινητήρα απόδοσης περίπου 170PS, ενώ σύντομα θα εφοδιάσουν το ιταλικό SUV με το νέο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 9 σχέσεων, το οποίο διαθέτει και το Jeep Renegade. Ακόμα δεν αποκλείεται να δούμε και δικίνητη έκδοση με τον 1,6lt diesel κινητήρα που “φοράει” η Lancia Delta, απόδοσης 120PS…

Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι… ρευστά (ιδιαίτερα οταν αναφερόμαστε σε Ιταλούς) και το μόνο σίγουρο είναι οτι οι Ιταλοί θέλουν μέχρι το 2015 να έχουν παρουσιάσει το νέο SUV τους όπως αφήνει να εννοηθεί ο Ντάλι το θα διαθέτει πολύ από το DNA του νέου Cherokee.

Advertisement

[nggallery id=2530]

 

Advertisement