Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Sutil: «Κάποιες ποινές είναι ανέκδοτα»!

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Sutil: «Κάποιες ποινές είναι ανέκδοτα»!

FORMULA 1

Sutil: «Κάποιες ποινές είναι ανέκδοτα»!

FORMULA 1

Με τους αγωνοδίκες των Grand Prix τα έχει βάλει ο Άντριαν Σούτιλ. Αιτία των νεύρων του οδηγού της Force India, είναι ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης παρόμοιων συμβάντων, με αποτέλεσμα άλλοτε να τιμωρούνται και άλλοτε όχι. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά, αμέσως μετά το ιταλικό Grand Prix όπου ο 30χρονος πήρε ποινή τριών θέσεων στο grid του αγώνα, γιατί κρίθηκε πως στις κατατακτήριες δοκιμές έκλεισε τον Λούις Χάμιλτον.

«Νομίζω πως ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν ως… παραδειγματισμό, σαν να λένε πως πλέον θα είναι σταθεροί στις ποινές. Ελπίζω όμως στον επόμενο αγώνα και σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες, να υπάρχουν ξεκάθαρες ποινές για παρόμοια συμβάντα. Στο Βέλγιο είχα τρία μονοθέσια μπροστά μου που με έκλεισαν χωρίς να τιμωρηθούν, ούτε καν να εξεταστούν! Τώρα εγώ τιμωρήθηκα. Το αποδέχθηκα, κανένα πρόβλημα, αν αυτό σηματοδοτεί την έναρξη σταθερής αντιμετώπισης. Αυτό θέλουμε άλλωστε όλοι οι οδηγοί. Δεν καταλαβαίνουμε πως γίνεται για παρόμοια συμβάντα, τη μία να υπάρχει ποινή και την άλλη όχι», τόνισε ο Γερμανός.

Μάλιστα, ξεσπάθωσε αναφερόμενος στο βελγικό Grand Prix όπου ο Παστόρ Μαλντονάντο έλαβε μόνο ποινή διέλευσης από τα pit, παρότι έθεσε εκτός αγώνα τον teammate του Σούτιλ, τον Πωλ ντι Ρέστα.

Advertisement
Advertisement

«Η ποινή εκείνη ήταν ανέκδοτο! Ο Πωλ είχε εγκαταλείψει και έχοντας προκαλέσει τέτοιο ατύχημα, ο Μαλντονάντο λαμβάνει ποινή διέλευσης; Έπρεπε να είχε λάβει τουλάχιστον ποινή θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα. Όλοι θέλουμε μία καλύτερη Formula 1, με πιο ξεκάθαρες αποφάσεις. Όταν κάποιος κάνει κάτι λάθος, τότε ΟΚ, αξίζει ποινή. Το πρόβλημα είναι πως μερικές φορές υπάρχουν οδηγοί που είναι ηλίθιοι. Δεν έχουν μυαλό και λόγω αυτών, χρειαζόμαστε σταθερούς κανονισμούς», τόνισε ο Σούτιλ μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Autosport.