Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το εντυπωσιακό coupe της Volvo

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το εντυπωσιακό coupe της Volvo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το εντυπωσιακό coupe της Volvo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το Concept Coupe, το νέο πρωτότυπο της Volvo που κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη. Το δίθυρο πρωτότυπο μοντέλο δεν προαναγγέλλει σχεδιαστικά μόνο το μελλοντικό μεγάλο coupe της Volvo αλλά θα δανείσει στοιχεία και στο νέο XC90, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2014.

Advertisement
Advertisement

Το Concept Coupe χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 lt. Είναι  μέλος της νέας οικογένειας κινητήρων Drive-E και φέρει τόσο turbo όσο και κομπρέσορα. Στο μεγάλο πρωτότυπο της Volvo συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, με την κίνηση να περνά έτσι σε όλους τους τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει τα 400 PS και η ροπή ξεπερνά τα 61 kgm.

Ο Τόμας Ίνγκενλαθ, επικεφαλής σχεδιαστής της Volvo, υπόσχεται ότι το Concept Coupe είναι το πρώτο από τα τρία πρωτότυπα αυτοκίνητα που θα αποκαλύψουν τις σχεδιαστικές δυνατότητες χάρη στη νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής (SPA) της σουηδικής μάρκας. «Η νέα εταιρική μάσκα της Volvo θα αποκαλυφθεί του χρόνου με το νέο XC90», σχολίασε ο ‘Ίνγκενλαθ. Όπως παραδέχτηκε, για τη δημιουργία του Concept Coupe εμπνεύστηκε και από το Volvo P1800 της δεκαετίας του ’60.[nggallery id=2939]

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το Concept Coupe ξεχωρίζει από το μακρύ καπό, τους μεγάλους τροχούς 21 ιντσών, το μυώδες πίσω μέρος. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα χωρίζονται σε δύο τμήματα από οριζόντια μπάρα, ενώ τα πίσω σχηματίζουν το γράμμα «C». Στο εσωτερικό τον… τόνο δίνουν οι χρωμιωμένες επιφάνειες σε ταμπλό, κονσόλα, τιμόνι, οι δερμάτινες επενδύσεις, οι λεπτομέρειες από ξύλο και η μεγάλη οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα.

Όπως και η Nissan, έτσι και η Volvo ετοιμάζεται να φέρει στην παραγωγή μέχρι το 2020 την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων. Νωρίτερα (μέσα στο 2014) θα λανσάρει το αυτόνομο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο θα στρίβει μόνο του το τιμόνι για την αποφυγή ατυχημάτων.